Κάθαρση με εκλογές και εισαγγελέας για τους ενόχους...

0


 Γιώργος Καρελιάς

Το γεγονός είναι από μόνο του εξωφρενικό. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε έναν ευρωβουλευτή και μετέπειτα αρχηγό του τρίτου κόμματος της Βουλής.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές «εξηγήσεις», η παρακολούθηση ήταν «νόμιμη», απλώς ο διοικητής της «δεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό», γι’ αυτό... και τον «παραίτησαν».

Πόσα ψέματα κρύβονται μέσα σ’ αυτούς τους ισχυρισμούς και πόσα αδικήματα διεπράχθησαν;

Η μυστική υπηρεσία της χώρας υφίσταται για να διασφαλίζει τα εθνικά της συμφέροντα. Ποιο εθνικό συμφέρον διασφάλισε παρακολουθώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη;

Τώρα που το απόστημα έσπασε μπορεί να καταλάβει και ο πιο αφελής γιατί το κυβερνητικό σύστημα εξουσίας-και το μιντιακό που το υποστηρίζει- έκαναν το πάν για να «θάψουν» την καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής δύο υπουργοί (Γεραπετρίτης και Πιερρακάκης) και ο διοικητής της ΕΥΠ(Κοντολέων) παραπλάνησαν τους βουλευτές, αποκρύπτοντας την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη.

Ο Κοντολέων παραδέχτηκε μόνο την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και η κυβέρνηση διερρήγνυε τα ιμάτια της ότι δεν υπήρχε θέμα παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Χτες ο κ. Γεραπετρίτης αναζητούσε τον κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να τον ενημερώσει γιατί τον παρακολουθούσαν. Πρόκειται για θέατρο του παραλόγου.

Κι αν η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη ήταν (άκουσον άκουσον..) «νόμιμη», γιατί «παραιτείται» ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού μια ημέρα μετά τις αποκαλύψεις για «νταραβέρια» του με πρόσωπα που σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό Predator;

Οσα ζούμε ξεπερνούν κάθε φαντασία. Η μυστική υπηρεσία μιας ευρωπαϊκής χώρας παρακολουθεί πολιτικούς αρχηγούς. Ο πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από το γραμματέα του και τον αρχηγό της ΕΥΠ. Οι υπουργοί σιωπούν. Δεν ξέρουν ότι η σιωπή σε τόσο κραυγαλέες υποθέσεις σημαίνει συνενοχή;

Αν ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ ελπίζουν ότι το σκάνδαλο θα κουκουλωθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία σε κάποια Εξεταστική Επιτροπή πλανώνται πλάνην οικτράν. Η χώρα ζει μια πολιτική τραγωδία και δεν μπορεί να πορευθεί χωρίς κάθαρση. Και η κάθαρση θα επέλθει μόνο δια των εκλογών.

Ετσι γίνεται στις δημοκρατίες και όχι σε αυταρχικά καθεστώτα τύπου Ερντογάν και Όρμπαν. Ο(πρώην) καγκελάριος της Αυστρίας και ομοϊδεάτης του κ. Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα παραιτήθηκε μόλις αποκαλύφθηκε σκάνδαλο διαφθοράς. Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του δεν μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους. Πρέπει να παραιτηθούν και να γίνουν εκλογές.

Τα υπόλοιπα, δηλαδή την ποινική διάσταση των υποθέσεων των παρακολουθήσεων, θα τα βρει ένας ικανός εισαγγελέας, που έχει πλέον ικανά στοιχεία για να ερευνήσει.

Κατά τα άλλα, όσα αποκαλύπτονται αυτές τις μέρες αποτυπώνονται σ΄ αυτήν τη ρήση του αρχαίου φιλοσόφου Δημόκριτου: «Πολλοί δρώντες τα αίσχιστα λόγους τους αρίστους ασκέουσι»(«πολλοί, που κάνουν τις πιο αισχρές πράξεις, μιλούν με ωραία λόγια»)…

news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)