Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τη σκιά του να μικραίνει...

0


 Αυξάνονται οι υπουργοί και οι βουλευτές που δεν του έχουν καμία εμπιστοσύνη, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν πληροφορίες για στελέχη που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση.

Η αγωνία και ο φόβος κυριεύουν καθημερινά ολοένα και περισσότερο το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρώτο ένοικό του Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς βλέπουν τους σχεδιασμούς τους να καίγονται διαδοχικά ο ένας μετά τον άλλο. Οι διαστάσεις που λαμβάνει η υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη εντός και... εκτός συνόρων τρομάζουν ακόμη και τους πιο αισιόδοξους, που βλέπουν το πρόσωπο του πρωθυπουργού να φιγουράρει κάτω από εφιαλτικούς τίτλους.

Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να επιμείνει στη θεωρία του «ανεύθυνου» πρωθυπουργού που δεν ήλεγχε τα στελέχη τα οποία επέλεξε ο ίδιος προσωπικά, όμως τα δακτυλικά του αποτυπώματα βρίσκονται παντού στην υπόθεση και δεν του αφήνουν περιθώρια.

Στο διά ταύτα, προτού ακόμη μπει η πολιτική ζωή του τόπου στην ουσία του σκανδάλου με τη μεταφορά της έντασης σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός βλέπει τα υπερφίαλα σχέδιά του να μένουν επί χάρτου ή επί… ακουστικού. Το ΠΑΣΟΚ απομακρύνεται από τη Νέα Δημοκρατία χωρίς επιστροφή, το ίδιο και οι σχεδιασμοί για συνεργασία μετά τις δεύτερες εκλογές, όπως βαυκαλιζόταν ο Κυρ. Μητσοτάκης. Σε κίνδυνο μπαίνει ακόμη και ο έλεγχος του κόμματος και των στελεχών του, αφού πλέον δεν είναι λίγοι οι υπουργοί και οι βουλευτές που δεν του έχουν καμία εμπιστοσύνη, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν πληροφορίες για στελέχη που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση.

Σφραγίδα Μητσοτάκη

Η αδυναμία του αφηγήματος στο οποίο επενδύει το πρωθυπουργικό γραφείο αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στον «μοναχικό δρόμο» που τραβά –όπως είπε και στο διάγγελμά του– ο πρωθυπουργός, αλλά και στην απροθυμία κορυφαίων στελεχών και βουλευτών να τον υπερασπιστούν.

Η «απολογία» εν είδει διαγγέλματος στην οποία προχώρησε την περασμένη Δευτέρα αποτέλεσε επί της ουσίας μία ακόμη ομολογία ενοχής, μετά τις παραιτήσεις των προσωπικών του επιλογών, του ανιψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη και του μέχρι πρότινος διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων.

Τα ερωτήματα πυκνώνουν και αυξάνονται όσο περνούν οι ημέρες, η σκιά της υπόθεσης καλύπτει όλο και μεγαλύτερο μέρος από το πρόσωπο και το περιβάλλον του Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ ακόμη και παραδοσιακοί σύμμαχοι δείχνουν πια να αμφιταλαντεύονται. Είναι χαρακτηριστικό πως η στήριξη ήρθε μόνο από τον Αδωνη Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη, ενώ «δικά του» πρόσωπα όπως η Νίκη Κεραμέως,ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Θάνος Πλεύρης μένουν τεχνηέντως εκτός κάδρου ευθυνών...

Διαβάστε περισσότερα στο documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)