Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Θα έστελνε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης φυλακή τον Κυριάκο...


 ...για τις υποκλοπές;

BINTEO...
Τη δεκαετία του ’80 η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου ότι είχε στήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο παρακολουθήσεων πολιτικών και επιχειρηματιών μέσω του έμπιστου συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου, Θεοφάνη Τόμπρα (μερικά χρόνια αργότερα οι κατηγορίες στράφηκαν εναντίον της ΝΔ).

Σε... ομιλία του στη βουλή (δείτε το βίντεο) ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επεσήμανε ορισμένα κομβικά σημεία για την κατανόηση του θέματος. Καταρχήν εξήγησε πως όταν ένας πρωθυπουργός διατάζει την παρακολούθηση πολιτικών του αντιπάλων δεν το κάνει ποτέ με γραπτή εντολή και συνεπώς δεν υπάρχουν αποδείξεις. Παρόλα αυτά, έκρινε ο ίδιος, ένα ποινικό δικαστήριο είναι σε θέση να αποδείξει ποιος έχει την ευθύνη για την διαταγή παρακολούθησης συνυπολογίζοντας άλλες παραμέτρους.


Το δεύτερο στοιχείο που σχολίαζε ο Κωνσταντίνο Μητσοτάκης ήταν η τρομακτική υπερσυγκέντρωση εξουσιών σε ελάχιστα πρόσωπα. Ο ίδιος βέβαια δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι στην περίπτωση του γιού του η συγκέντρωση εξουσίας θα έφτανε σε τέτοιο βαθμό ώστε ο πρωθυπουργός να θέσει τον εαυτό του και επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών.

Το τρίτο στοιχείο ήταν φυσικά ο τρόπος λειτουργίας της ίδιας της ΕΥΠ την οποία ο ίδιος χαρακτήριζε «άδυτο των αδύτων». Ο Μητσοτάκης ως αρχηγός, τότε, της αξιωματικής αντιπολίτευσης ουσιαστικά ζητούσε να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου ο πρωθυπουργός για να διαπιστωθεί εάν διέταξε ή όχι τις παρακολουθήσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δεχθεί την πρόταση του πατέρα του. Ούτως ή άλλως αν δεν υπήρχε αυτός ποιός θα τον ήξερε σήμερα;

 

 info-war.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.