Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Αφού δεν βάζει παγκάκι ο Ζέρβας...


 ...έδεσαν καρέκλες οι κάτοικοι... 

ΒΙΝΤΕΟ

Ευρηματικοί αποδεικνύονται κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, καθώς σε μια στάση λεωφορείου ο δήμος δεν έχει βάλει παγκάκι και έτσι κάποιοι τοποθέτησαν ξύλινες καρέκλες που έδεσαν με δεματικά (tire up).

Σύμφωνα με το GRTimes, άγνωστοι κατά τις προηγούμενες ημέρες, προχώρησαν σε μία… πατέντα ώστε να γεμίσουν το κενό στη στάση λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη. Τοποθέτησαν στη στάση με το υπόστεγο δύο καρέκλες, τις έδεσαν με tire up, γράφοντας μάλιστα και ένα μήνυμα: «Δωρεά Η.Δ. για υπερήλικες και εργαζόμενους».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μάκης Κυριζίδης, εξηγεί: «Στη στάση έχει τοποθετηθεί ειδικό στασίδι (δοκός), για να εξασφαλίζεται η ελεύθερη όδευση των πεζών και η απρόσκοπτη κυκλοφορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο ελάχιστο πλάτος πεζοδρομίου για να τοποθετηθεί στεγάστρου τύπου Α, ήτοι στέγαστρο με κάθισμα».

Σημειώνει πως «η πίστη τήρηση των συγκεκριμένων τεχνικών χαρακτηριστικών των στεγάστρων αποσκοπεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ελεύθερη κίνηση των πεζών και την ασφαλή κυκλοφορία ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ελάχιστο απαιτητό πλάτος πεζοδρομίου, για στέγαστρο τύπου Α, ήτοι στέγαστρο με κάθισμα, συμπεριλαμβανομένου του κρασπέδου είναι 3.70 m».

Ο κ. Κυριζίδης κατέστησε σαφές πως «αν αλλάξουν τα ανωτέρω (υπουργική απόφαση, προδιαγραφές ΟΑΣΑ, νομοθετική παρέμβαση) και χορηγηθεί κατ’ εξαίρεση της νομοθεσίας άδεια τοποθέτησης από τον αρμόδιο ΟΣΕΘ, θα τοποθετήσουμε άμεσα το παγκάκι»...


Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.