Γιατί η κυβέρνηση θέλει να ενημερώσει κατ’ ιδίαν τον Ανδρουλάκη...

 
Στη χθεσινή (Τρίτη) ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο παρατηρήθηκε μία επίθεση προς τον Νίκο Ανδρουλάκη για το γεγονός ότι δεν αποδέχεται να ενημερωθεί κατ’ ιδίαν από την κυβέρνηση. 

«Θέλω, όμως, να αναφερθώ και στη στάση του κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος επίμονα και περιέργως αρνείται να ενημερωθεί από την Κυβέρνηση για όσα έγιναν. Στην ουσία, ο... κ. Ανδρουλάκης απορρίπτει και δεν αξιοποιεί καμιά θεσμική δυνατότητα ενημέρωσης: ούτε από την Κυβέρνηση, ούτε από το Κοινοβούλιο, ούτε από τις Δημόσιες Αρχές. Και ενώ αρνείται να ενημερωθεί αρμοδίως και ενδελεχώς, προβαίνει σε μια πλειάδα δηλώσεων που βασίζονται σε συμπεράσματα αυθαίρετα, χωρίς να έχει γνώση όλων των γεγονότων». 

Η παραπάνω δήλωση του Γιάννη Οικονόμου εκτιμάται ως επίθεση προς τον κ. Ανδρουλάκη για τον απλούστατο λόγο πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιμένει θεσμική ενημέρωση και όχι συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη. Αυτό το έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή ο Νίκος Ανδρουλάκης, ακόμα και όταν επιχείρησε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης να μιλήσει μαζί του. 

Στην Χαριλάου Τρικούπη σε όλες τις προσκλήσεις της κυβέρνησης για κατ’ ιδίαν συναντήσεις απαντούν: «Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή λειτούργησε απόλυτα θεσμικά και με σεβασμό στη Δικαιοσύνη». Την ίδια ώρα σκληρή ήταν  και η απάντηση που έδωσε ο Γραμματέας Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Δεν είμαστε καφενείο. Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια θεσμικά». 

Γνώστες του χώρου θεωρούν πως η κίνηση της κυβέρνησης για «προσωπική ενημέρωση» προς τον Νίκο Ανδρουλάκη στέλνει μήνυμα ηρεμίας και συμφιλίωσης. Σε αυτήν τη παγίδα που στήνει η κυβέρνηση όπως λένε, δε θέλουν να πέσουν στο ΠΑΣΟΚ...

topontiki.gr