Αίτημα ΠΑΣΟΚ να πάει στην Επιτροπή Διαφάνειας...


 ...ο πλήρης φάκελος παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη...

Μια ομιλία με το βλέμμα στις εκλογές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και εκπρόσωπος του Νίκου Ανδρουλάκη, Μιχάλης Κατρίνη, μίλησε για «θεσμική εκτροπή» όσον αφορά τις παρακολουθήσεις στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Όπως... είπε, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καταθέτει επισήμως αίτημα να κατατεθεί στη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πλήρης φάκελος της ΕΥΠ για την παρακολούθηση του προέδρου του κόμματος.

Και τόνισε, σχολιάζοντας τη δήλωση Μητσοτάκη ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης αρνήθηκε να «πάει να γνωριστούν», είπε ότι ο πρόεδρος του κόμματος «δεν μπαίνει σε συναλλαγές, δεν εκβιάζεται, ούτε είναι βολικός εταίρος», αλλά και ούτε δέχεται «ενημέρωση στο αυτί».

Και επιτέθηκε τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι έρχεται ως τιμητής.

Μίλησε για τις τελευταίες ημέρες μια Πομπηίας, όπου διατυπώνεται με αρνητικό πρόσημο η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτό προστίθεται και το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών, για το οποίο ο πρωθυπουργός έχει όπως είπε «πλήρη, αδιαμφισβήτητη ευθύνη».

Επισήμανε ότι είναι επιβεβαιωμένες οι παρακολουθήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, του Θανάση Κουκάκη, αλλά και οι συνακροάσεις του ΚΚΕ. Όπως επισήμανε η επίκληση της κυβέρνησης ότι έχει άγνοια για τις υποκλοπές δεν στέκεται πουθενά.

«Αναρωτιόμαστε τι σχέσεις έχουν οι ενέργειες της κυβέρνησης και της ΕΥΠ με τη δημοκρατία», είπε και μίλησε για «θεσμική εκτροπή».

Και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πει ποιοι άλλοι παρακολουθούνται, αναρωτούμενος αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν ρώτησε να μάθει». Όπως είπε, σίγουρα παρακολουθούνται και άλλοι, ακόμη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη της αλήθειας και των ενόχων στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Ανέφερε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται αφού το 2022 αναβιώνει η περίοδος 1990-1993 και κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει στο ερώτημα για το ποιοι άλλοι πολιτικοί ή παράγοντες του δημόσιου βίου παρακολουθούνται. «Ποιους άλλους παρακολουθούσε ή παρακολουθεί η ΕΥΠ επί των ημερών σας; Δεν ξέρετε; Δε ρωτήσατε να μάθετε; Δεν σας ενδιαφέρει; Κύριε Μητσοτάκη, το ζήτημα δεν είναι να δικαιολογείστε λέγοντας ότι δεν ξέρατε. Το ζήτημα είναι ποιοί σας πιστεύουν. Γιατί ακόμα και στελέχη της παράταξης σας, δεν σας πιστεύουν» τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Η δημοκρατία δεν ανέχεται την ύβρη, ούτε αυτούς που την υπονομεύουν με καθεστωτικό τρόπο», σημείωσε, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ό,τι μπορεί για να έρθουν όλα στο φως μέχρι τις εκλογές. Επίσης, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δεχθεί να ελεγχθούν και όλες οι άλλες καταγγελίες για παρακολουθήσεις, όπως αυτή του ΚΚΕ.

Όπως είπε η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη είναι «δημοκρατική εκτροπή» και «δεν είναι η μόνη».

Eίπε ότι έχουμε τεκμηριωμένα την παρακολούθηση από την ΕΥΠ, «γεγονός πρωτοφανές και όχι σφάλμα», αλλά και την αποδεδειγμένη απόπειρα παρακολούθησης με το λογισμικό Predator.

Κατηγόρησε τον Κυριακό Μητσοτάκη και ηθικό και κανονικό αυτουργό της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει «κάθαρση», μέσω της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης.

«Για ποιον λόγο»

Το βασικό ερώτημα σύμφωνα με τον Μιχάλη Κατρίνη είναι «ποιος ήταν ο λόγος της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη» και ρώτησε: «τον θεωρείτε επικίνδυνο;».

Και τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «σας προκαλεί να πείτε δημόσια όσα έχετε να πείτε».

«Καταθέτουμε αίτημα να προσκομιστεί από την ΕΥΠ όλος ο φάκελος με τα στοιχεία για τους λόγους που αποφασίστηκε η παρακολούθησή του», είπε.

Και επισήμανε ότι ουσιαστικά δεν έχει γίνει έλεγχος για το παράνομο λογισμικό Predator, αφήνοντας αιχμές για προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου, μέσω της «μετάθεσης ευθύνης».

Πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι παράγοντας πολιτικής αστάθειας πλέον, δεν μπορεί να είναι ο εγγυητής της ασφάλειας της χώρας και πως η επίκληση περί του αντιθέτου δεν έχει κανένα υπόβαθρο.

Όποιος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ...

Ο Μιχάλης Κατρίνης σχολίασε την αναφορά του κ. Μητσοτάκη για το «όποιος ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ», λέγοντας ότι όποιος ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει την υπεράσπιση του Κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας.

«Ψηφίζει να φύγουν και η δύο. Συνεχίζουμε με την αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης ασκώντας έντονη κριτική και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. « Είναι μακριά από εμάς η καθεστωτική λογική του ΣΥΡΙΖΑ που εργαλειοποιεί την Δικαιοσύνη κι επιμένει στον κομματικό έλεγχο των Θεσμών. 'Το ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί την οικοδόμηση ενός κράτους δικαίου, με τη δύναμη που θα του δώσουν οι πολίτες. Απέναντι στο επιτελικό παρακράτος που αναδύθηκε με αυτές τις νοσηρές πρακτικές. Απέναντι στις αντιθεσμικές πρακτικές που βιώσαμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έδωσε δείγματα ακραίου καθεστωτισμού, με προσπάθεια ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με την εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων. Αυτό όμως δεν είναι δημοκρατική λειτουργία».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν παίζει το παιχνίδι κανενός. Είναι εγγυητής της δημοκρατικής νομιμότητας, μακριά από ευκαιριακές προσκλήσεις για Μέτωπα που πλάθουν ορισμένοι στο μυαλό τους», πρόσθεσε.