Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Γυμνός; Φόρα μια δημοσκόπηση!...

 
Αν να κρατάς μπορείς το λογικό σου, όταν τριγύρω σου όλοι τα ’χουν χαμένα κι αγανακτούν και διαμαρτύρονται και σε σένα ρίχνουν την αιτία γιατί η αρρώστια άρπαξε χιλιάδες ζωές, που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Αν σε κατηγορούν γιατί, αντί... να προστατεύσεις τις ζωές των πολλών, προστάτευσες την απληστία των λίγων, έκανες την πανδημία ευκαιρία και διέλυσες όσα στέκονται ανάμεσα στον θάνατο και στους ανθρώπους, εν ονόματι του κέρδους.

Αν να λατρεύεις μπορείς τον ίδιο τον εαυτό σου όταν ο κόσμος σε μουντζώνει και να λούζεις με μύρα την εικόνα σου όταν ο κόσμος σε λούζει με βρισιές, γιατί όσα υποσχέθηκες αποδείχτηκαν απάτες και ψέματα.

Αν το πλήθος σε θεωρεί αυτουργό της φτώχειας, της ανέχειας και της ανασφάλειας και σε πολιορκούν οι πολιορκημένοι από το κακό και το άδικο που γέννησες εσύ, ανάθρεψες εσύ και σκόρπισες εσύ σε όλη την κοινωνία.

Αν σου σφίγγεται η ψυχή να βλέπεις όποιαν αλήθεια εσύ είχες ειπωμένη, αγιασμένη από τα μέσα που εσύ ελέγχεις και με χρυσάφι ξένο κοσμημένη να γίνεται από τους λαϊκιστές παγίδα, με στόχο μόνο εσύ να πέσεις μέσα ως ψεύτης.

Αν οι πολλοί πιστεύουν ότι όσα με θυσίες και κόπους έχουν κατακτήσει μπορείς σ’ έναν σωρό μαζί να τα μαζέψεις και δίχως φόβο μονομιάς με νόμους και τροπολογίες να τ’ αρπάξεις για να κερδίσεις μ’ άνομους τρόπους κι άνομη ηθική εσύ κι οι φίλοι σου.

Αν τα πλήθη με τα οποία μιλάς και ψέματα αραδιάζεις σαν τον τελευταίο βασιλιά και σαν τον τελευταίο απατεώνα αρνούνται πια να σε πιστέψουν και με αντίχειρα κατεβασμένο ζητούν του φαύλου καθεστώτος και της βασιλείας σου το τέλος.

Αν οι κοριοί του Αυγούστου αφήνουν τα στίγματά τους σε ό,τι έχει απομείνει από το φωτοστέφανο που με τόσο κόπο και τόσο χρήμα ξένο έχεις φτιάξει για τον εαυτό σου και του θυμού σου οι στιγμές, που δείχνουν την αλήθεια της ψυχής σου, μόνο θυμό γεννούν.

Αν όλα αυτά και άλλα τόσα σε περικυκλώνουν και ο λαός σε βλέπει πια γυμνό, όπως στ’ αλήθεια είσαι…, φόρα μια δημοσκόπηση πρόθυμη, πειθαρχική κι όμορφα κεντημένη...

ΥΓ.: Συγγνώμη, Ράντγιαρντ…

Θανασης Καρτερος 

avgi.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny