Ο Σολτς υπέρ της κατάργησης της απόλυτης ομοφωνίας για αποφάσεις στην ΕΕ - Το σχέδιο για την αγορά ενέργειας

 
Μήνυμα για την κατάργηση της απόλυτης ομοφωνίας μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να λαμβάνονται οι σημαντικές αποφάσεις στην ΕΕ έστειλε ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο Τσαρλς της Πράγας στην Τσεχία, ο Γερμανός ηγέτης μίλησε για την πλειοψηφία σε «θέματα που είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια ενιαία φωνή, όπως στην πολιτική των κυρώσεων ή σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», όπως μετέδωσε το Bloomberg...

Σημειώνεται πως για την κατάργηση της απόλυτης ομοφωνίας στην ΕΕ έχει ταχθεί υπέρ και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και μέχρι σήμερα, πολύ συχνά έχει καταγραφεί δυστοκία στις αποφάσεις της ΕΕ, λόγω μεγάλων διαφωνιών που εγείρουν κράτη της Ένωσης στις προτάσεις της Κομισιόν σε σειρά θεμάτων, όπως αυτό των κυρώσεων στη Ρωσία.

Το σχέδιο για την ενέργεια

Καθώς οι χώρες της ΕΕ δοκιμάζονται από την ενεργειακή κρίση, ο Σολτς κάλεσε για την αξιοποίηση «αναπτυσσόμενων και ώριμων τεχνολογιών που βρίσκονται στην Ευρώπη, που χρησιμοποιούνται και είναι αναγκαίες σε όλο το κόσμο».

Μιλώντας για την ηλεκτρική ενέργεια, ο ίδιος έκανε λόγο για «τη δομή ενός δικτύου και συστήματος αποθήκευσης για μια πραγματική εσωτερική αγορά ενέργειας, που θα προμηθεύει την Ευρώπη με υδροηλεκτρική ενέργεια από το βορρά, άνεμος από τις ακτές και ηλιακές ενέργεια από το νότο, τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι».

Ακόμα, ο Σολτς μίλησε για ένα «πανευρωπαϊκό δίκτυο υδροηλεκτρικής ενέργειας που θα συνδέει τους παραγωγούς και τους καταναλωτές.

Για το θέμα της ηλεκτροκίνησης, ο Γερμανός καγκελάριος έκα