Αποκάλυψη-βόμβα: Χάκερ πουλάνε μυστικά του ΝΑΤΟ!

0


 Σύμφωνα με το BBC έχουν εκτεθεί οπλικά συστήματα που κατασκευάζονται από την ευρωπαϊκή αμυντική εταιρεία MBDA

Το ΝΑΤΟ ερευνά αναφερόμενη πώληση των διαβαθμισμένων εγγράφων του από ομάδα χάκερ, ανέφερε το BBC. Ορισμένα από τα δεδομένα μάλιστα, περιγράφουν λεπτομερώς τα προϊόντα της MBDA Missile Systems, ενός πανευρωπαϊκού κατασκευαστή άμυνας.

«Αξιολογούμε ισχυρισμούς που σχετίζονται με δεδομένα που φέρεται να έχουν κλαπεί από το MBDA. Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι κάποιο δίκτυο του ΝΑΤΟ έχει παραβιαστεί», ανέφερε ο βρετανικός τηλεοπτικός σταθμός επικαλούμενος εκπρόσωπο της συμμαχίας.

Το BBC είπε ότι άγνωστοι χάκερ ζητούσαν 15 Bitcoins (περίπου 310.000 δολάρια στην τρέχουσα τιμή) για το «θησαυροφυλάκιο» των κλεμμένων δεδομένων.

Η τιμή και άλλες λεπτομέρειες συμπίπτουν με όσα αναφέρθηκαν στις αρχές Αυγούστου από τον γαλλικό ιστότοπο ειδήσεων για την κυβερνοασφάλεια και την τεχνολογία πληροφοριών, LeMagIT.

Η κρυφή μνήμη δεδομένων προφανώς προσφέρθηκε σε επίδοξους αγοραστές από κάποιον με το όνομα Adrastea στα τέλη Ιουλίου και πιστεύεται ότι προέρχεται από έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Μια ιταλική θυγατρική της MBDA φέρεται να είναι το σημείο παραβίασης του χάκερ.

Το BBC είπε ότι μελέτησε το ελεύθερο δείγμα των εγγράφων και βρήκε έγγραφα με διάφορες ετικέτες διαβάθμισης του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Ορισμένα έγγραφα φάνηκαν να περιγράφουν λεπτομερώς την αποστολή μιας αεροπορικής μοίρας των ΗΠΑ στην Εσθονία το 2020. Άλλα έδειχναν σχηματικά σχέδια για ένα αντιαεροπορικό σύστημα που ονομάζεται Land Ceptor CAMM. Ο βρετανικός τηλεοπτικός σταθμός τόνισε ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα τη γνησιότητα των εγγράφων.

Η έκθεση του LeMagIT ανέφερε ότι επικοινώνησε με την MBDA για σχόλια και ότι η εταιρεία παραδέχτηκε ότι είχε υποβληθεί σε απόπειρα εκβίασης. Και τα δύο μέσα ανέφεραν ότι η εταιρεία υποβάθμισε την παραβίαση, περιγράφοντας τα δεδομένα ως «ούτε απόρρητα, ούτε ευαίσθητα».

Το BBC είπε ότι ορισμένα από τα έγγραφα MBDA που είδε φέρουν την ένδειξη «ιδιόκτητες πληροφορίες που δεν πρέπει να αποκαλυφθούν ή να αναπαραχθούν».

https://www.newsbreak.gr/amyna/370675/apokalypsi-vomva-chaker-poylane-mystika-toy-nato/


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)