Δεν έχει ξαναπεράσει τέτοιος πρωθυπουργός! Στα Σκόπια το εργοστάσιο με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που διαφήμιζε ο Μητσοτάκης!

0


 Η μεγάλη δικαίωση του Newsbreak που είχε αποκαλύψει ότι οι «Γερμανοί» επενδυτές ήταν Αλβανοί των Σκοπίων!

Τέθηκε πριν από λίγες ημέρες στη βιομηχανική ζώνη της πόλης Τετόβο ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση του εργοστασίου της γερμανικής εταιρείας Next.e.GO Mobile SE, το οποίο θα παράγει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μάρκας e.GO, όπως αποκάλυψε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στα Σκόπια Νίκος Φραγκόπουλος.

Η σχετική συμφωνία μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης των Σκοπίων και της εταιρείας Next.e.GO Mobile, είχε υπογράφει λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια.

Στη τελετή για την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου μίλησε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, ο οποίος ανέφερε ότι η επένδυση, στην αρχική της φάση θα ανέλθει στα 130 εκατ.ευρώ και θα ανοίξει 890 θέσεις εργασίας.

Καταλάβατε, πρόκειται για την περιβόητη επένδυση την οποία είχε ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τυμπανοκρουσίες το 2020 και οι χαχόλοι πανηγύριζαν για τον σούπερ πρωθυπουργό και τον Τιτάνα υπουργού ανάπτυξης που διαθέτουμε.

Μιλάμε για μία απάτη επικών διαστάσεων, αφού η συγκεκριμένη εταιρεία όπως είχαμε αποκαλύψει, όχι μόνο δεν ήταν γερμανική όπως την παρουσιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ιδιοκτήτες ήταν Αλβανοί των Σκοπίων! Και φυσικά η επένδυση, πήγε στα Σκόπια…

Πραγματικά η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία. Από κοντά και ο Αντώνης Γεωργιάδης. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα τους συμπεριλαμβάνει δίπλα στη λέξη «αποτυχία».

Οι «Γερμανοί» επενδυτές του Μητσοτάκη είναι… Αλβανοί των Σκοπίων!

Μία αλβανόφωνη επιχειρηματική οικογένεια των Σκοπίων βρίσκεται στην πραγματικότητα πίσω από την επένδυση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η οποία διατηρεί εξαιρετικά θερμές σχέσεις με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ και φαίνεται πως είχε στηρίξει παρασκηνιακά και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο λόγος για την οικογένεια Destani, στην οποία ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης του Αμβούργου (NDR), που αναμετέδωσε ακόμη και η Deutsche Welle, απέδωσε το 2010 «εμπόριο ναρκωτικών» στο Αφγανιστάν αλλά και «εγκληματική δράση στα σύνορα Κοσόβου και Σκοπίων», στη διάρκεια του πολέμου στο Κόσοβο.

Παρά το γεγονός πως η εταιρία e.GO Mobile, που παράγει τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διαφημίστηκε από πολλά μέσα, μετά τη χθεσινή παρουσίαση της επένδυσης από τον πρωθυπουργό και μέλη της κυβέρνησης, ως γερμανική εταιρία και συγκρίθηκε με επενδύσεις όπως αυτή της Pfizer και της Volkswagen στη χώρα μας, η αλήθεια είναι πως όλες αυτές οι πληροφορίες απέχουν πολλά… χιλιόμετρα από την αλήθεια.

Η e.GO Mobile, την οποία ίδρυσε το 2015 ο Γερμανός καθηγητής Γκάνθερ Σου και η οποία έχει έδρα το Ανχεν, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης τον περασμένο Απρίλιο, με επίσημο επιχείρημα το οικονομικό πλήγμα που δέχτηκε εξαιτίας της πανδημίας. Εξειδικευμένες διαδικτυακές εκδόσεις, όμως, που ασχολούνται με τον χώρο της ηλεκτροκίνησης ανέφεραν πως επρόκειτο για επίφαση, καθώς η εταιρία δεν είχε καταφέρει να πιάσει τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει με την πώληση του ηλεκτροκίνητου μίνι βαν, e.GO Life ούτε είχε καταφέρει να βρει νέους επενδυτές.

newsbreak.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)