Το σκάνδαλο δεν μπορεί να περιμένει...

0


 ...τις διακοπές του Μητσοτάκη...

Αγανάκτηση αλλά και θυμηδία προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, το «παιγνίδι με τις μέρες» που φαίνεται να παίζει η κυβέρνηση σχετικά με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες διαλεύκανσης του σκανδάλου των υποκλοπών. Ιδιαίτερα όσον αφορά την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη...
Επιζητούν σιωπητήριο μέσω της «Ενημέρωσης 108» εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η άρνηση του Κώστα Τασούλα να ενδώσει στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τις επόμενες μέρες ενισχύει την εικόνα που έχει η Κουμουνδούρου. Θυμίζουμε ότι οι 5 βουλευτές – μέλη της επιτροπής από την αξιωματική αντιπολίτευση αξίωσαν την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής και ζήτησαν να κληθούν οι παραιτηθέντες Γρηγόρης Δημητριάδης (γ.γ πρωθυπουργού), Πάναγιώτης Κοντολέων (τέως διοικητής ΕΥΠ) όπως και η εισαγγελέας της ΕΥΠ, ο νέος διοικητής της και ο πρόεδρος της Αρχής για την Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Ο πρόεδρος της Βουλής όμως παρέπεμψε το αίτημα σε συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων που θα γίνει το μεσημέρι της 22ης Αυγούστου. Την ημέρα δηλαδή που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να «ανοίξει την Βουλή», μια μόλις εβδομάδα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ενεργοποίηση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου. Αυτό της δίνει την ευκαιρία να καθυστερήσει προτείνοντας οι διαδικασίες που έχει ζητήσει η αντιπολίτευση (Προ ημερησίας συζήτηση και συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών) να οριστούν σε μεταγενέστερες ημερομηνίες.

Οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν εξαρχής μια προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να καθυστερήσει όσο μπορεί περισσότερο τις διαδικασίες που θα φέρουν την κυβέρνηση αντιμέτωπη με την αντιπολίτευση, ιδίως τον Κυριάκο Μητσοτάκη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Όπως και τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου των υποκλοπών στην βάσανο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σε αυτήν συμπεριλαμβάνουν την καθυστέρηση 3 ημερών ώστε να μπορέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εκφωνήσει ένα 7λεπτο διάγγελμα (το οποίο παραμένει άγνωστο αν μαγνητοσκοπήθηκε στην Αθήνα ή σε τόπο παραθερισμού). Επίσης την «ντρίπλα» του ανοίγματος της Ολομέλειας της Βουλής στις 22 Αυγούστου, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να γίνει προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση το κοινοβούλιο «εδώ και τώρα». Η εκτίμηση της Κουμουνδούρου είναι ότι πρόκειται για φοβική συμπεριφορά, που καταδεικνύει την ενοχή της κυβέρνησης. Παράλληλα όμως «βλέπουν» σχέδιο ώστε οι -εδώ και μία τριετία- καλλιεργημένες «ειδικές σχέσεις» του Μεγάρου Μαξίμου με την πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης και σε συνθήκες «ενημέρωσης 108» όπως λένε, να δημιουργήσουν κλίμα αποσιώπησης της υπόθεσης και αλλαγής ατζέντας.

Πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν πως ότι κι αν επιχειρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι παρακολουθήσεις, «ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει». Πράγμα που σημαίνει ότι είναι αδύνατον ο πρωθυπουργός να δραπετεύσει από τις ευθύνες του...

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)