Παραμένει το μυστήριο...

0


 ...με το πρώτο πλοίο που μεταφέρει ουκρανικά σιτηρά...

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν από νωρίς την Κυριακή και έφεραν το πρώτο πλοίο που απέπλευσε από ουκρανικό λιμάνι με αγροτικά προϊόντα να μην καταπλέει στον Λίβανο σήμερα το πρωί, όπως αναμενόταν.

Το... σημαίας Σιέρα Λεόνε cargo πλοίο με 26.000 τόνους φορτίο ζωοτροφή από καλαμπόκι για κοτόπουλα, επρόκειτο να καταπλεύσει σήμερα στην Τρίπολη, πρωτεύουσα της χώρας της Μέσης Ανατολής. Είχε αποπλεύσει τη Δευτέρα 1η Αυγούστου από την Οδησσό στη Μαύρη Θάλασσα και την Τετάρτη, 3 του μήνα, είχε ελεγχθεί επιτυχώς από κλιμάκιο Ουκρανών, Ρώσων, Τούρκων και επιθεωρητών του ΟΗΕ, συνεχίζοντας την πορεία του. 


Ωστόσο, το πρωί, η ουκρανική πρεσβεία στον Λίβανο δήλωσε στο Reuters ότι το πλοίο «καθυστερεί» και «δε φθάνει σήμερα», χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες για τη νέα ημερομηνία άφιξης ή τον λόγο καθυστέρησης. 

Την πληροφορία επιβεβαίωσε αργότερα με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών του Λιβάνου Αλί Χάμια, αναφέροντας ότι το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Razoni που μεταφέρει ουκρανικά σιτηρά άλλαξε δρομολόγιο και προφανώς περιμένει οδηγίες για έναν νέο προορισμό.


«Το Razoni, το οποίο αναχώρησε από το λιμάνι της Οδησσού με ένα φορτίο καλαμποκιού, το οποίο φημολογούνταν ότι βρισκόταν στο λιμάνι της Τρίπολης στον Λίβανο, αλλάζει πορεία πριν φτάσει στον αρχικά ανακοινωμένο προορισμό του. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αναμένει οδηγίες για τον προσδιορισμό του νέου προορισμού του», ανέφερε συγκεκριμένα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)