Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Η ΕΕ διχασμένη για την τουριστική βίζα στους Ρώσους πολίτες


 Διαφωνίες καταγράφονται στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το εάν η ΕΕ θα πρέπει να διακόψει πλήρως τη χορήγηση τουριστικής βίζας στους Ρώσους πολίτες, στο πλαίσιο των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Γαλλία και η Γερμανία υποστηρίζουν πως η ΕΕ θα πρέπει να συνεχίζει να εκδίδει βίζες σε Ρώσους πολίτες που δεν σχετίζονται με την κυβέρνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως σπουδαστές, πανεπιστημιακούς και καλλιτέχνες. Αντίθετα, χώρες όπως τα κράτη της Βαλτικής και η Φινλανδία ζητούν έναν καθολικό αποκλεισμό για τις βίζες....

«Ενώ καταλαβαίνουμε τις ανησυχίες των άλλων κρατών μελών, δεν πρέπει να υποτιμούμε τη δύναμη που έχει η δυνατότητα βιωμάτων σε δημοκρατικά συστήματα, ειδικότερα για τις μελλοντικές γενιές» υποστηρίζουν Γαλλία και Γερμανία σε ένα προσχέδιο συμπερασμάτων ενόψει της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα στην Πράγα, το οποίο έφτασε στην κατοχή του Bloomberg.


Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.