Το Μαξίμου θέλει να κρύψει την εισαγγελέα Βλάχου της ΕΥΠ από την Βουλή!

 
Αρχίζουν και φτιάχνουν γραμμές άμυνας για τον Κυριάκο

Απέλπιδες προσπάθειες κάνει η ΝΔ προκειμένου να μην καταθέσει στη Βουλή η εισαγγελέας Βλάχου που (συνεχίζει να) εποπτεύει την ΕΥΠ. Το Μαξίμου έχει ήδη ξεκινήσει την μεθόδευση επικαλούμενο την ανεξαρτησία των εξουσιών!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Μπούγας μόνος του έσπευσε να αποκαλύψει στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες τις μύχιες σκέψεις της κυβέρνησης. «Υπάρχει ζήτημα όχι ως προς το πρόσωπο αλλά ως προς την ιδιότητα της εισαγγελέως. Θα το κρίνει η Επιτροπή», είπε.

Η αναφορά Μπούγα προκάλεσε σχόλια και αντιδράσεις και ο εμπειρότερος πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έσπευσε να κλωτσήσει το τενεκεδάκι: «αυτό που σας είπε είναι ένας προβληματισμός. Δεν είναι απόφαση», σημείωσε.

Επισημαίνεται ότι μετά από αντιπαράθεση στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η ΝΔ ήρθε σε κόντρα με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μόνη της αποφάσισε να

-την Τετάρτη να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να νομιμοποιήσει τον διορισμό του πρέσβη Δεμίρη στην ΕΥΠ.

-την Παρασκευή (στις 11 το πρωί) η προ ημερησίας που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

-την Δευτέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή (την οποία θα ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ).

-την επόμενη εβδομάδα να συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση όσων προσώπων σχετίζονται με τις παρακολουθήσεις και έχουν ζητηθεί από τα κόμματα – ως τώρα είναι 6 πρόσωπα.