Το θέμα της παραίτησης Μητσοτάκη σε νέα δημοσκόπηση...

 
Στοιχεία από το τελευταίο Πολιτικό Βαρόμετρο (Αυγούστου) δίνει μέσω του λογαριασμού της στο Twitter η Public Issue. Το θέμα των υποκλοπών κυριαρχεί στην έρευνα κοινής γνώμης με τα συμπεράσματα να είναι πως η εικόνα του πρωθυπουργού έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Στο πρώτο... σκέλος που αφορά την πολιτική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων το 75% των ερωτηθέντων απαντά καταφατικά. Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο πως το 35% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. έχουν την ίδια άποψη (συμφωνούν) ενώ το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται μεταξύ των ψηφοφόρων των κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης.


Όσοι έλαβαν μέρος στην έρευνα κλήθηκαν να εκφράσουν τη γνώμη τους για την παραίτηση του πρωθυπουργού. Το 54%των ερωτηθέντων απαντά πως πρέπει να παραιτηθεί.

Τεράστιο είναι το ποσοστό (96%) των ψηφοφόρων της Ν.Δ. που υποστηρίζουν πως δεν πρέπει ενώ διχασμένος εμφανίζεται ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Το 54%λέει να παραιτηθεί και το 42% πως δεν πρέπει.



Τέλος, όσον αφορά τα κυρίαρχα συναισθήματα που επικρατούν στην κοινωνία σήμερα είναι η «Οργή/Αγανάκτηση» με 33. Προοδευτικά, το ποσοστό αυτό, από τον Ιουλίου του 2019 μέχρι τον Αύγουστο του 2022 έχει ανέβει 16%.