Υποκλοπές: Στη ΝΔ φοβούνται τους "σκελετούς στη ντουλάπα"...


 Το ενδεχόμενο να έχουν πραγματοποιηθεί παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών, εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη, τρομάζει τη Νέα Δημοκρατία.

Οι γαλάζιοι βουλευτές εμφανίζονται μέχρι... στιγμής πρόθυμα να στηρίξουν την κυβέρνηση για τις υποκλοπές. Αναρωτιούνται όμως τι θα συμβεί εάν οι αποκαλύψεις δεν σταματήσουν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά επιβεβαιωθούν δημοσιεύματα περί παρακολούθησης και άλλων πολιτικών προσώπων.

“Δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου χθες στο briefing, προστατεύοντας έτσι τα νώτα του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι σε κάθε σενάριο.

Για έμμεση επιβεβαίωση της παρακολούθησης επιπλέον πολιτικών προσώπων, έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εάν αποκαλυφθούν και άλλες παρακολουθήσεις “θα τις φορτώσει όλες στον αποπεμφθέντα Κοντολέοντα και στον ανιψιό του και μέχρι προχθές αντ΄ αυτού, κ. Δημητριάδη.”

Ο κ. Οικονόμου απάντησε επιθετικά: “Στον ΣΥΡΙΖΑ ή στερούνται και τη στοιχειώδη ικανότητα κατανόησης μιας ξεκάθαρης δήλωσης ή κατά την πάγια τακτική τους διαστρεβλώνουν”.

Εν τω μεταξύ, το ΚΚΕ διαχώρισε τη θέση του από την κυβερνητική πρόταση για δεκαετή διεύρυνση του χρόνου διερεύνησης της εξεταστικής επιτροπής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να “πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα”.

Η κυβέρνηση βρίσκεται λοιπόν πολιτικά απομονωμένη, αλλά καθώς διαθέτει ούτως ή άλλως την πλειοψηφία, μπορεί και σκοπεύει να διευρύνει την εξεταστική έως το 2012. Δεν θα καταθέσει όμως δική της πρόταση, αλλά ούτε και θα ψηφίσει βέβαια την πρόταση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αφήνοντας την αντιπολίτευση να συστήσει εξεταστική επιτροπή, όπως έχει πλέον το δικαιωμα μετά τη συνταγματική αναθεώρηση του 2021. Σε αυτή την εξεταστική επιτροπή όμως, οι βουλευτές της ΝΔ θα θέσουν ζητήματα για τη δράση της ΕΥΠ και επί ΣΥΡΙΖΑ, “πατώντας” στο γεγονός ότι τόσο ο Γιάνης Βαρουφάκης όσο και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχουν καταγγείλει υποκλοπές σε βάρος τους.

“Θεωρούμε αυτονόητο ότι στο πλαίσιο της Εξεταστικής που θα συγκροτηθεί, θα υπάρξει η δυνατότητα να ακουστούν και άνθρωποι που είχαν την ευθύνη διαχείρισης της ΕΥΠ στο παρελθόν, να δούμε αν στις ερωτήσεις που θα τους κάνουν, μπορούν εκ του νόμου να απαντήσουν ή όχι, αν θα έδιναν παρόμοιες, για παράδειγμα, απαντήσεις με αυτές που θα δώσει, αν ερωτηθεί ο κ. Κοντολέων ή όχι και για ποιο λόγο συνέβαινε αυτό ή όχι. Να δούμε πώς θα απαντήσουν στις ερωτήσεις για το αν και επί των ημερών τους υπήρχαν ζητήματα που θα ερωτηθεί, ο κ. Κοντολέων για την περίοδο, φαντάζομαι, της δικής του θητείας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Η κυβέρνηση όμως επιμένει ότι αυτή η τακτική της δεν αποτελεί προσπάθεια συμψηφισμού, αλλά υποστηρίζει ότι είναι ο μόνος τρόπος να εντοπιστούν και να διορθωθούν θεσμικές δυσλειτουργίες στην ΕΥΠ.

Διαβεβαιώνει ταυτόχρονα ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει αγοράσει και οι κρατικές αρχές ασφαλείας δεν έχουν χρησιμοποιήσει κατά τον οιονδήποτε τρόπο κακόβουλα λογισμικά όπως το Predator.

Βικυ Σαμαρά

news247.gr