Οι κόκκινες, οι κίτρινες, οι θαλασσιές οι χάντρες...

0

 
Αντα Ψαρρά

Με μεγάλη αγωνία περίμεναν τα τυπογραφεία Μαρινάκη ολόκληρη τη χθεσινή μέρα για να μπορέσουν να έχουν στην ώρα τους την καθιερωμένη «υπεροχή Μητσοτάκη», έστω και με «κίτρινη κάρτα» στη νέα δημοσκόπηση της GPO. Η συνεδρίαση στη Βουλή όδευε στο τέλος και, παρά τις συντονισμένες προσπάθειες των ενωμένων ΜΜΕ Πέτσα και ΕΡΤ, όλο και ξέφευγε κάθε τόσο καμιά ατάκα της αντιπολίτευσης, πλην όμως πάντα μισή και πάντα στραπατσαρισμένη...

Το skai.gr και το in.gr μάλιστα κι από κοντά και οι άλλοι εξωφυλαρούχες είχαν την ίδια στιγμή τα ίδια ακριβώς θέματα και τις ίδιες ατάκες στην πρώτη ηλεκτρονική σελίδα τους. Τέτοια σύμπνοια Ολυμπιακού-ΠΑΟ ούτε στα όνειρα των οπαδών τους δεν έχει ματαγίνει.

Δεν προλάβαιναν να μοιραστούν τα non paper και αμέσως γίνονταν ανάρπαστα. 

Για τα δελτία των καναλιών δεν γίνεται καν λόγος. Κι αν ένας ταλαίπωρος πολίτης είχε ακούσει έστω και λίγο το πατατράκ Μητσοτάκη ακόμα και μέσα από τη δική του θλιβερή ομιλία, νόμιζε το βράδυ ότι ακούει ειδήσεις για άλλη χώρα και για άλλο κοινοβούλιο. 

Πρωταθλήτρια κομμένων φράσεων και σκόπιμα ανάκατων απαντήσεων από τις ομιλίες των προέδρων των κομμάτων ήταν φυσικά και πάλι η ΕΡΤ, αλλά από κοντά και οι άλλοι.

Ευτυχώς, η τυχαία δημοσκόπηση, που τυχαία ήταν έτοιμη πριν ακόμα αποσώσουν τα λόγια τους οι επικεφαλής των κομμάτων, βάζει σήμερα τα πράγματα στη θέση τους για όσους δεν πείστηκαν από τα ειδησεογραφικά μαγειρεία. Γαλαντόμοι δε, όπως είναι οι εθνικοί μας δημοσκόποι, κατέγραψαν και λίγη αύξηση στα ποσοστά της αντιπολίτευσης και κατέβασαν λίγο την υπεροχή Ν.Δ. Κοτζάμ σκάνδαλο υποκλοπών αποκαλύφθηκε στο επιτελικό κράτος-τσιφλίκι, να μην δυσφόρησε και έστω ένα μικρός αριθμός πολιτών; Υπάρχει και το θέμα της αξιοπιστίας, βρε αδερφέ!

Ευτυχώς, ο εθνικός μας εφοπλιστής, με τα ξένης σημαίας καράβια, με ζήλο και αυτοθυσία σήμερα, και αφού κιμπάρικα παραδέχτηκε για χάρη της ενημέρωσης (και των πωλήσεων της εφημερίδας), έστω με μισή καρδιά, την κίτρινη κάρτα στην κυβέρνηση, με ακλόνητη βέβαια την υπεροχή Κυριάκου, έκλεισε με τη δημοσκόπηση της GPO τα στόματα των συριζαίων από τα Politico, New York Times, Guardian, Spiegel, Bloomberg, Associated Press και λοιπών ασύμμετρων απειλών Μητσοτάκη.

Όπως δε τα σκάνδαλα διαφθοράς SIEMENS, C4I, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ, NOVARTIS κ.λπ. ήταν ουσιαστικά σκευωρίες της αντιπολίτευσης και των ξένων κέντρων που επιβουλεύονται τη χώρα έτσι και το ΚΥΡΙΑΚΟΣ GATE, χάρη στην ελευθερία του Τύπου των επιχειρηματιών, αναμένεται κι αυτό να ξεφτίσει. Ειδικά, μόλις ο άριστος και άξιος πρωθυπουργός εξαγγείλει στη ΔΕΘ -εκτός από τον πλούτο της χώρας που ήδη μοίρασε τρία χρόνια τώρα σε κολλητούς και ημέτερους- λιγοστές παροχές με χάντρες και καθρεφτάκια στους πληβείους. 

Τότε θα ξαναπάρει σίγουρα την πράσινη κάρτα από «Τα ΝΕΑ» και τους συνοδοιπόρους τους ο Κυριάκος και καθόλου δεν αποκλείεται να ζητήσει μετά και ειδικό δικαστήριο για τον εθνικά επικίνδυνο Ανδρουλάκη και τους συνεργάτες του που ενδέχεται να φταίνε και για τις διαρροές, ειδικά αν έτσι κρίνει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που ψάχνει ακριβώς αυτήν την πτυχή του σκανδάλου των υποκλοπών.

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)