Τώρα εμφανίζονται τιμητές της Δημοκρατίας και της νομιμότητας...

0

 
Μια ακόμη προκλητική παράσταση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, την ώρα που το Μαξίμου προσπαθεί... απεγνωσμένα να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας αλλού.

Ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται εκτεθειμένη και απολογούμενη για το σκάνδαλο υποκλοπών, επιχείρησε να κουνήσει το δάχτυλο στην αντιπολίτευση για τα όσα συνέβησαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι το Politico ανασκεύασε μερικώς το χθεσινό αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ.

Ένα μεγάλο μέρος της τοποθέτησής του αφορούσε στις διαρροές από τη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι ενέργησε παράνομα, αντιθεσμικά και αντιδημοκρατικά, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η κυβέρνηση και οι βουλευτές της Ν.Δ. είναι οι… τιμητές της νομιμότητας.

«Οι συζητήσεις για την ΕΥΠ είναι απόρρητες» είπε ο κ. Οικονόμου για να μιλήσει στη συνέχεια για «επιλεκτικές διαρροές σε φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖ μέσα» που «δημιουργούν ένα δόλιο αφήγημα το οποίο δεν μπορεί να απαντηθεί από όποιον σέβεται τους κανόνες της δημοκρατίας. Δεν χάνουν την ευκαιρία να παραπλανήσουν και να ζημιώσουν προκειμένου να αποκομίσουν πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη». Έκανε ακόμη λόγο για «σχέδια ανωμαλίας» που απεργάζεται η αντιπολίτευση η οποία «δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια».

Λαθροχειρίες περί ανασκευής από το Politico

Στη συνέχεια ο Γιάννης Οικονόμου προχώρησε σε ένα εκτενές λογίδριο για συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του Τύπου, την ανάγκη να υπάρχει διάλογος μεταξύ των δημοσιογράφων και των πολιτικών ώστε να προωθείται η Δημοκρατία, αλλά με σεβασμό σε ένα πλαίσιο αρχών.

Αυτά και άλλα πολλά είπε ώστε να καταλήξει στο ότι η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να απαντά με σκληρά λόγια όταν δέχεται κριτική, αλλά και να… ενημερώσει τους δημοσιογράφους ότι έχουν, μαζί με τους πολιτικούς, προνομιακή θέση στον δημόσιο διάλογο, αλλά η άποψή τους δεν μένει στο απυρόβλητο.

«Οι πολιτικοί υπερασπίζονται τον Τύπο ακόμη και όταν υπόκεινται σκληρή κριτική. Το ίδιο όμως υποχρεούνται να ξέρουν και οι δημοσιογράφοι, ότι θα γίνουν αντικείμενο αυστηρής κριτικής» σημείωσε .

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το ρεπορτάζ του Politico περιλαμβάνει ανακρίβειες για να υποστηρίξει ότι σήμερα η ιστοσελίδα προχώρησε σε μερική ανασκευή του δημοσιεύματος. Στην πραγματικότητα το Politico (το σημερινό δημοσίευμα ΕΔΩ) παρέχει σήμερα μια απλή διευκρίνιση μόνο ως προς τον λόγο για τον οποίο παραιτήθηκαν οι Γ. Δημητριάδης και Π. Κοντολέων από τις θέσεις τους όταν ξέσπασε το σκάνδαλο. 

Μισή συγγνώμη προς Σταμούλη

Προχώρησε, ακόμη, και σε μισή συγγνώμη προς τη δημοσιογράφο Νεκταρία Σταμούλη, την οποία στοχοποίησε χθες με τρόπο ακραίο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η αναφορά του «ελέχθη καθ΄υπερβολή και θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί» για να συνεχίσει υποστηρίζοντας « παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρός δεν διαχωρίζει στα κείμενά της τις προσωπικές της εκτιμήσεις, τις οποίες προφανώς δικαιούται να έχει από γεγονότα που αρκετές φορές όπως αναδεικνύεται είναι ανακριβή, όπως συνέβη και πρόσφατα».

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)