Έρχεται «καυτό» φθινόπωρο από πλευράς ακρίβειας – Ζαλίζουν οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα


 «Δεν υπάρχει προϊόν που να μην έχει ακριβύνει. Οι τιμές έχουν φτάσει στα ύψη!». Αυτή είναι η γενικότερη αίσθηση που αποτυπώνεται εδώ και αρκετούς μήνες από τους καταναλωτές, είτε βρεθούν σε ένα κατάστημα σούπερ μάρκετ, είτε στραφούν σε μια λαϊκή αγορά προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε τρόφιμα και άλλα βασικά καταναλωτικά είδη.

Το κύμα της ακρίβειας που έχει πλήξει την ελληνική οικονομία είναι σαρωτικό, ενώ όλα δείχνουν πως αργεί ακόμη το «φως στην άκρη του τούνελ» κι ενώ παράγοντες της αγοράς προειδοποιούν για ένα «καυτό» φθινόπωρο και για έναν ακόμη πιο δύσκολο χειμώνα, βλέποντας τους νέους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών που φτάνουν στα σούπερ μάρκετ...

«Η ακρίβεια καλπάζει και δεν θα τελειώσει ούτε το 2022 αλλά ούτε καν το 2023. Έρχεται βαρύς χειμώνας… Η κατάσταση είναι απελπιστική… Αυξήσεις τιμών παντού σε όλα και όλη την αγορά», προειδοποίησε πρόσφατα η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, περιγράφοντας ένα μικρό μόνο μέρος της νέας καθημερινότητας του Έλληνα. Και μπορεί τον Ιούλιο - και για πρώτη φορά μετά από μήνες - ο πληθωρισμός να επιβραδύνθηκε στο 11,6%, από 12,1% τον Ιούνιο, ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ το πέπλο της ακρίβειας έχει απλωθεί για τα καλά στο σύνολο σχεδόν των ειδών διατροφής.

insider.gr