Θάσος: Στις φλόγες για τέταρτη μέρα...

0

 
Mαίνεται για ένα ακόμα 24ωρο η φωτιά στη Θάσο, στη Σκάλα Ποταμιάς, που αναζωπυρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι αρκετά βελτιωμένη...

Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Στο έδαφος επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Καταγγελίες για κακή οργάνωση της επιχείρησης

Αίσθηση προκάλεσε το Σάββατο παρέμβαση των εθελεντών της περιοχής οι οποιοι διαμαρτυρήθηκαν για την κακή οργάνωση της επιχείρησης πυρόσβεσης

Όπως κατήγγειιλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολύγνωτος Βαγής, «δεν υπάρχει καμία επιτελική οργάνωση, καμία επιτελική καθοδήγηση, κανένα επιτελικό σχέδιο, καμία ουσιαστική επιτελική πρόληψη αναζωπυρώσεων, κανένα πλάνο».

Και επισήμαναν χαρακτηριστικά: “Οι εθελοντής θα έπρεπε να βοηθάει στο έργο πυρόσβεσης !!!!

Αντίθετα τα τελευταία εικοσιτετράωρα Καθοδηγεί ακόμα και παροτρύνει τις αρμόδιες αρχές για τις Επίγειες Ενέργειες πυρόσβεσης”.

Μια προσαγωγή για τη φωτιά στον Άγιο Βασίλειο Κρήτης

Ταυτοποιήθηκε και προσήχθη ο δράστης της φωτιάς που ξέσπασε εχθές, σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Πεύκος, του Δήμου Βιάννου, κοντά στον Άγιο Βασίλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, “συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηρακλείου Κρήτης, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση «Αχλάδας Λάκος» στην Τ.Κ. Αγίου Βασιλείου του δήμου Βιάννου Ηρακλείου Κρήτης. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης”.

Η φωτιά έχει πλέον οριοθετηθεί, ωστόσο οι Πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή υπό τον φόβο αναζωπύρωσης.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)