Δεν ανασκευάζει, μιλά για «παρερμηνεία»...

 
Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχειρεί ανεπιτυχώς ο Χαράλαμπος Αθανασίου, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε με τους άθλιους υπαινιγμούς για μουσουλμάνους βουλευτές και τη σκοπιμότητα παρακολούθησής τους αν υπάρχει υποψία ότι μπορεί κάποιος να λειτουργεί ως πληροφοριοδότης της Τουρκίας.

Σε διευκρινιστική του δήλωση, αφού δέχτηκε το σφυροκόπημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ο... βουλευτής Λέσβου με τη Ν.Δ και β' αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης και πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κάνει λόγο για «παρερμηνεία» και υποστηρίζει ότι δεν αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των αλλόθρησκων συναδέλφων του. Επί της ουσίας όμως επιμένει στον ισχυρισμό του λέγοντας ότι ανέλυσε την επιστημονική του άποψη.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Αθανασίου αναφέρει:

«Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξη μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Τούτο δε προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση της όλης τοποθέτησης μου. Αυτό που ανέλυσα  με σαφήνεια  ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας».

Άθλιοι υπαινιγμοί

«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή, προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια» ήταν η επίμαχη δήλωση που ξεσήκωσε αντιδράσεις.

Κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση «άρα θεωρείτε ότι πρέπει να ελέγχονται τα τηλέφωνα;», ο Χ. Αθανασίου είπε: «αν τηρείται η διαδικασία η οποία ο νομοθέτης προβλέπει, βεβαίως».

Θύελλα αντιδράσεων, αποπομπή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Την αποπομπή του κ. Αθανασίου ζήτησε άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας ότι «στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την εκτροπή την οποία έχουν μεθοδεύσει επαναφέρουν θεωρίες «εσωτερικών εχθρών» από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ελληνικής Ιστορίας»...

efsyn.gr