Παράσταση δίνουν...


 Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας επικοινώνησε, όπως μαθαίνουμε, με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και του ζήτησε να... εξεταστούν κατά προτεραιότητα οι κατηγορίες για παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων με το λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Καλή κίνηση, μόνο που έρχεται μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη της απόπειρας να παγιδευτεί το κινητό του Ν. Ανδρουλάκη και 3,5 μήνες μετά την αποκάλυψη ότι παρακολουθούνταν το κινητό του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη. Και αφού ενδιαμέσως έχει βουίξει ο τόπος, με την αντιπολίτευση και την κοινή γνώμη να ζητούν απαντήσεις και την κυβέρνηση να κάνει την άσχετη και την αδιάφορη. Με τον επικεφαλής της ΕΥΠ να παραδέχεται ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Κουκάκη, χωρίς να είναι σε θέση να επικαλεστεί κάποιον λόγο εθνικής ασφάλειας.

Προφανώς, η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τη διαλεύκανση αυτών των υποθέσεων. Ενδιαφέρεται να μείνουν για πάντα στο σκοτάδι. Αλλά υπάρχουν οι οξύτατες αντιδράσεις της Ευρώπης που την υποχρεώνουν να παραστήσει ότι ασχολείται με το θέμα. Μόνο που την ίδια ημέρα που ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε αποφασιστικά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι αυτά συνηθίζονται διεθνώς.

Δεν συνεννοούνται καν μεταξύ τους για να πείσουν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά το θέμα. Παράσταση δίνουν. Και όποιον ξεγελάσουν. Η υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου είναι το προτελευταίο τους καταφύγιο. Αν δεν τους βγει, υπάρχει ο πατριωτισμός...

Η ΑΥΓΗ