Επιδότηση στο ρεύμα: Στα 63,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τα ελληνικά νοικοκυριά


 Ο Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε επιδόματα-ψίχουλα, την ώρα που χιλιάδες καταναλωτές αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς κινδυνεύοντας να τούς κοπεί το ηλεκτρικό!

Μετά το απίστευτο ράλι στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να «σώσει» ό,τι μπορεί από την κοινωνική κατακραυγή λόγω των υπέρογκων λογαριασμών, ανακοινώνει αυτή την ώρα επιδοτήσεις-ψίχουλα...

Έφτασε ξανά η ώρα της υποτιθέμενης επιδότησης στο ρεύμα μετά την εκτόξευση στην τιμή του. Η επιδότηση για το ρεύμα αφορά στον Σεπτέμβριο και -σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις- αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 δισ. «Θα έχουμε έναν χειμώνα γεμάτο δυσκολίες», είπε ξεκινώντας τις ανακοινώσεις ο Κώστας Σκρέκας. Πρόσθεσε ότι οι ανακοινώσεις της Gazprom ότι θα διακόψει την παροχή έχει εκτινάξει τις τιμές του φυσικού αερίου. Έχουμε εξασφαλίσει επάρκεια σε φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια, τόνισε. «Για αυτόν τον μήνα η Κυβέρνηση θα διαθέσει 1,9 δισ. ευρώ, για να επιδοτήσει τους λογαριασμούς ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι ανακοινώσεις για τα επιδόματα-ψίχουλα έρχονται μετά τη σημαντική αύξηση καταγράφει η χονδρική τιμή του ρεύματος, η οποία φτάνει σε νέο υψηλό ρεκόρ των 616,24 ευρώ/MWh, με άνοδο 14,24% και σχεδόν 60% σε δύο 24ωρα. Και μάλιστα, αυτή η τιμή καταγράφεται προτού καν μπει ο χειμώνας, όταν και αναμένεται η ζήτηση να εκτιναχθεί.