Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Μήνυση 5 δισ. στερλίνων στην PlayStation για υπερχρεώσεις παιχνιδιών


 Αντιμέτωπη με μία μήνυση αξίας 5 δισ. στερλίνων βρίσκεται η Sony PlayStation στο Ηνωμένο Βασίλειο με την κατηγορία πως «υπερχρέωσε τους πελάτες της» με υπερβολικά υψηλές τιμές στα ηλεκτρονικά της παιχνίδια και στις αγορές εντός των παιχνιδιών.

Σύμφωνα με το BBC πρόκειται για μια ομαδική μήνυση που θα μπορούσε να δικαιώσει σχεδόν εννέα εκατομμύρια χρήστες, δίνοντας τους αποζημίωση για τις υπερβολικές χρεώσεις. Οι ενάγοντες κατηγορούν την Sony PlayStation πως έσπασε τον νόμο περί ανταγωνισμού, εφαρμόζοντας άδικους όρους και προϋποθέσεις σε όσους δημιουργούν και εκδίδουν τα παιχνίδια, ανεβάζοντας σημαντικά τις τιμές...

Όπως αναφέρεται, η Sony PlayStation συμπεριέλαβε προμήθεια ύψους 30% σε κάθε ψηφιακό παιχνίδι ή κάθε αγορά που πραγματοποιήθηκε εντός του παιχνιδιού, μέσω του διαδικτυακού PlayStation Store, αυξάνοντας τα έσοδα της από τις αγορές μέσω ψηφιακών παιχνιδιών κατά 5 δισ. δολάρια σε διάστημα πέντε ετών.

Η εκτιμώμενη ζημία ανά χρήστη υπολογίζεται μεταξύ 67 και 562 στερλίνων, ενώ αφορά κάθε χρήστη που αγόρασε ψηφιακά παιχνίδια ή πρόσθεσε περιεχόμενο στην κονσόλα τους μέσω το PlayStation Store από τον Αύγουστο του 2016.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.