Μήνυση 5 δισ. στερλίνων στην PlayStation για υπερχρεώσεις παιχνιδιών

0


 Αντιμέτωπη με μία μήνυση αξίας 5 δισ. στερλίνων βρίσκεται η Sony PlayStation στο Ηνωμένο Βασίλειο με την κατηγορία πως «υπερχρέωσε τους πελάτες της» με υπερβολικά υψηλές τιμές στα ηλεκτρονικά της παιχνίδια και στις αγορές εντός των παιχνιδιών.

Σύμφωνα με το BBC πρόκειται για μια ομαδική μήνυση που θα μπορούσε να δικαιώσει σχεδόν εννέα εκατομμύρια χρήστες, δίνοντας τους αποζημίωση για τις υπερβολικές χρεώσεις. Οι ενάγοντες κατηγορούν την Sony PlayStation πως έσπασε τον νόμο περί ανταγωνισμού, εφαρμόζοντας άδικους όρους και προϋποθέσεις σε όσους δημιουργούν και εκδίδουν τα παιχνίδια, ανεβάζοντας σημαντικά τις τιμές...

Όπως αναφέρεται, η Sony PlayStation συμπεριέλαβε προμήθεια ύψους 30% σε κάθε ψηφιακό παιχνίδι ή κάθε αγορά που πραγματοποιήθηκε εντός του παιχνιδιού, μέσω του διαδικτυακού PlayStation Store, αυξάνοντας τα έσοδα της από τις αγορές μέσω ψηφιακών παιχνιδιών κατά 5 δισ. δολάρια σε διάστημα πέντε ετών.

Η εκτιμώμενη ζημία ανά χρήστη υπολογίζεται μεταξύ 67 και 562 στερλίνων, ενώ αφορά κάθε χρήστη που αγόρασε ψηφιακά παιχνίδια ή πρόσθεσε περιεχόμενο στην κονσόλα τους μέσω το PlayStation Store από τον Αύγουστο του 2016.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)