Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Γάλλος δήμαρχος απειλεί να βάλει «εισιτήριο» 15.000 ευρώ στους αναρριχητές του όρους Mont Blanc


Οι συνθήκες αναρρίχησης στο όρος Mont Blanc είναι πλέον τόσο επικίνδυνες που οι αναρριχητές θα καλούνται να πληρώσουν «εισιτήριο» 15.000 ευρώ, για τα ενδεχόμενα... έξοδα διάσωσης και ταφής, σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να επιβιώσουν, αν περάσει η πρόταση του Γάλλου δημάρχου.

 Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος του χωριού Saint-Gervais, που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού, με την τρίτη υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης είπε χαρακτηριστικά στο BBC:... «ο δήμος του Saint-Gervais σχεδιάζει να λάβει μέτρα προσαρμοσμένα στην ανευθυνότητα ορισμένων και στους κινδύνους στους οποίους βάζουν τους διασώστες». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η εγγύηση των 15.000 ευρώ αντιστοιχεί στο «μέσο κόστος μιας διάσωσης» δηλαδή10.000 ευρώ και «στα έξοδα κηδείας ενός θύματος», που ανέρχονται σε 5.000 ευρώ.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.