Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Σχεδιάζουν παράταση για το ΕΣΡ...


 Στις καθυστερήσεις που θα προκύψουν από τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης υπολογίζουν μέλη του ΕΣΡ, που αγωνιούν για την απώλεια του επιπλέον εισοδήματός τους. Είτε οι διαδικασίες θα κινηθούν άμεσα, με πρωτοβουλία των κομμάτων, είτε το ΕΣΡ, με την... παρούσα σύνθεσή του, θα συνεχίσει να λειτουργεί και μετά το τέλος της θητείας του, και ενώ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει την παραίτηση του προέδρου της Αρχής Αθανάσιου Κουτρομάνου, αίροντας την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του, εξαιτίας της αδυναμίας της Αρχής να εκδώσει αξιόπιστα πορίσματα για την πολιτική πολυφωνία.

Η εξαετής θητεία του προέδρου και των έξι μελών του ΕΣΡ λήγει στις 24 Νοεμβρίου 2022. Πρόκειται για τον πρόεδρο Αθανάσιο Κουτρομάνο και τα μέλη Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλειο Καραποστόλη, Νικόλαο Κιάο, Ευαγγελία Μήτρου, Γιώργο Πλειό και Γιώργο Σαρειδάκη. Αν δεν συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, το υφιστάμενο σχήμα, στο οποίο συμμετέχουν από τον Φεβρουάριο του 2021 η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και ο δημοσιογράφος Σωκράτη Τσιχλιά, θα πάρει παράταση.


typologies.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.