Ανατροπή στην παραπομπή Παπαγγελόπουλου, Τουλουπάκη...

 
Δεν γίνεται για τη δίωξή των 10 πολιτικών προσώπων...

Τις χθεσινές διαρροές για παραπομπή των Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση με τα 10 πολιτικά πρόσωπα, ήρθε να διαψεύσει το αμετάκλητο... βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμπονται σε δίκη για παράπλευρες πτυχές της υπόθεσής Novartis και όχι για την έκθεση σε δίωξή των 10 πολιτικών προσώπων.

Μετά από τη δημοσίευση του βουλεύματος και από την ανάγνωση αυτού προκύπτει ότι τα αδικήματα για τα οποία οι δικαστές αποφαίνονται την παραπομπή των δύο συγκεκριμένων σε δίκη, δεν συνδέονται με τη βασική πτυχή της υπόθεσης που συγκλόνισε τον πολιτικό κόσμο αλλά και τη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, η παραπομπή του Δ. Παπαγγελόπουλου ως ηθικού αυτουργού σε κατάχρηση εξουσίας, με φερόμενη ως αυτουργό της Ελένη Τουλουπάκη, αφορά στη μη αμελλητί, κατά το Σύνταγμα, αποστολή στη Βουλή μήνυσης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την οποία κατήγγειλαν τον πρώην υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και το τον τότε υφυπουργό Ανδρέα Ξανθό σχετικά με μη τιμολόγηση φαρμάκου.

Η παράβαση καθήκοντος για την οποία θα δικαστεί ο κ. Παππαγγελόπουλος αφορά στις καταγγελίες τριών εισαγγελέων, Παναγιώτη Αθανασίου, Ελένης Ράικου και Γεωργίας Τσατάνη, για παρεμβάσεις στο έργο τους κατά το χειρισμό σημαντικών υποθέσεων.

Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμφθηκε με.οριακή πλειοψηφία 3-2 να δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στη δικογραφία Κουρουμπλή - Ξανθού. Για κατάρρευση του κατηγορητηρίου μιλούν σήμερα οι δικηγόροι υπεράσπισης...

ethnos.gr