Ο Άδωνις ομολογεί ότι κοιμόταν όρθιος για το Turkaegean! Τον «καρφώνουν» και οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Σημάτων

 
Αδιανόητη κοροϊδία! Αντί να παραιτηθεί, αθωώνει τον εαυτό του επειδή δεν πήρε χαμπάρι τίποτα!

Οργή στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση πιάστηκε στον ύπνο για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος Turkaegean (Τουρκικό Αιγαίο) το οποίο κατοχύρωσαν οι Τούρκοι ανενόχλητοι, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από την ελληνική πλευρά.

Μάλιστα, περισσότερη οργή έχει προκαλέσει η κίνηση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να ρίξει τις ευθύνες για την εγκληματική ολιγωρία σε έναν… υπάλληλο. Φυσικά είχαν προηγηθεί αισχρά ψέματα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ότι δήθεν ο τρόπος που έγινε η καταχώρηση δεν επέτρεψε να γίνει ένσταση. Ακολούθησε η παραδοχή του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ότι η κυβέρνηση κοιμόταν όρθια όταν κατατέθηκε το αίτημα των Τούρκων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ευθύνες στους υπαλλήλους έριξε με τη σειρά του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι από τις 19/11/2021 το newsbreak.gr είχε επισημάνει την προωθητική καμπάνια του τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για το «Turkaegean», ενώ το θέμα είχε γίνει γνωστό και από τα φιλοκυβερνητικά μέσα ΣΚΑΙ και «Βήμα», η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια να εμποδίζει αυτή την εθνική ντροπή.

Τώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχειρώντας να βγάλει απ’εξω την ουρά του, στοχοποιεί τους υπαλλήλους και αντί να υποβάλλει την παραίτησή του, διέταξε ΕΔΕ προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού. Σε δηλώσεις του σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις-κόλαφο, ο Άδωνις Γεωργιάδης που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, παραδέχεται ότι δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι οι Τούρκοι κατοχύρωναν το «Τουρκικό Αιγαίο», την ώρα μάλιστα που άρχισαν παράλληλα να αμφισβητούν και την ελληνική κυριαρχία των νησιών.

«Λυπούμαι πάρα πολύ γι’ αυτό που συνέβη, ζητώ συγγνώμη από όσους στεναχώρησα για το ότι συνέβη αυτό το πράγμα, αλλά δεν είχα καμία απολύτως ενημέρωση, το έμαθα αφού είχε συμβεί» δήλωσε στον ΣΚΑΙ και υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα κάνει τις απαραίτητες νομικές ενέργειες που δικαιούται. «Το καινούριο είναι ότι brand-αρε το σήμα “Turkaegean”. Κακώς. Δεν λέω καλώς. Το ξεκαθαρίζω και θα κάνω τα πάντα για να το αποτρέψω. Εγώ προσωπικά ή ο γενικός μου γραμματέας, έστω ένας διευθυντής του υπουργείου Ανάπτυξης δυστυχώς δεν ενημερώθηκε από τον ένα και μοναδικό υπάλληλο που έλαβε το σήμα».

Μάλιστα με θράσος αρνήθηκε την πολιτική ευθύνη υποστηρίζοντας ότι αφού δεν το έμαθε, αυτομάτως αθωώνεται! «Πολιτική ευθύνη να υπάρχει σε κάτι που δεν το έμαθα ποτέ; Να αναλάβω πολιτική ευθύνη, πολύ ευχαρίστως. Γιατί κατηγορείται ένας πολιτικός για πολιτική ευθύνη; Γιατί στον τομέα της ευθύνης του μια υπηρεσία δεν λειτουργεί σωστά. Εδώ, στην προκειμένη περίπτωση ο υπουργός ο συγκεκριμένος είχε πει ότι η υπηρεσία δεν λειτουργούσε σωστά και την κατήργησε» δήλωσε προκαλώντας οργή σε όσους τον άκουσαν να αποποιείται με τέτοια γελοία τεχνάσματα τις ευθύνες του.

Κόλαφος η ανακοίνωση του Ενιαίου Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου Εμπορίου

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή του, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου Εμπορίου τον αδειάζει πανηγυρικά και τον καλεί να ανακαλέσει την ΕΔΕ και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Σύμφωνα με τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων, η Υπηρεσία Σημάτων του υπουργείου δεν έλαβε ποτέ οδηγίες από την ηγεσία του υπουργείου «για οποιαδήποτε έρευνα σημάτων σε διεθνές επίπεδο, με συγκεκριμένη αναφορά ενδείξεων ιδιαίτερου εθνικού ενδιαφέροντος».

https://www.newsbreak.gr/politiki/347685/o-adonis-omologei-oti-koimotan-orthios-gia-to-turkaegean/