Θέμα στο Reuters… το σουβλάκι...

0

 
30% πάνω σε σχέση με πέρσι...

Θέμα στο πρακτορείο Reuters έγινε το ράλι ανόδου στις τιμές του αγαπημένου εδέσματος των Ελλήνων, του σουβλακιού δηλαδή.

Κάνοντας μία περιγραφή για το σουβλάκι, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το κλασικό γεύμα με ψητό κρέας τυλιγμένο σε πίτα, με σαλάτα και... τζατζίκι, κοστίζει τώρα 3,30 ευρώ κατά μέσο όρο στην Αθήνα, καταγράφοντας αύξηση κατά 30% από το περασμένο καλοκαίρι.

Το κόστος των κύριων συστατικών του -κρέας, λαχανικά και ηλιέλαιο- αυξάνεται απότομα μαζί με τις τιμές της ενέργειας, καθώς ο πόλεμος και η πανδημία διαταράσσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία μάς έχει επηρεάσει πολύ», λέει ο 79χρονος Θανάσης Γκόλας, ιδιοκτήτης ενός από τα παλαιότερα σουβλατζίδικα στο Μοναστηράκι, κάτω από την Ακρόπολη, καθώς κόβει κομμάτια χοιρινού για την κυρίως ξένη πελατεία του. «Οι Έλληνες πελάτες έχουν μειωθεί σημαντικά».

«Παλιότερα αγόραζα τρία ή δύο σουβλάκια, σήμερα αγοράζω μόνο ένα, γιατί είναι πολύ ακριβό και οι μισθοί είναι χαμηλοί αυτή τη στιγμή», λέει η Μορίνα Ντότση, μια 58χρονη καθαρίστρια που βγάζει 720 ευρώ τον μήνα.

«Ελπίζω ο πόλεμος να τελειώσει σύντομα», είπε ο Σπύρος Μπαϊρακτάρης, η οικογένεια του οποίου έχει εστιατόριο κοντά στην Ακρόπολη για περισσότερα από 140 χρόνια και ο οποίος, μετά από διπλασιασμό του λογαριασμού του ρεύματος, παλεύει να κρατήσει το σουβλάκι του κάτω από 3 ευρώ ανά μερίδα. Για τουλάχιστον έναν τουρίστα, ωστόσο, το σουβλάκι παραμένει ευκαιρία σε αυτή την τιμή.

«Θα πλήρωνα 10 ευρώ για αυτό το σουβλάκι, είναι νόστιμο», είπε ο Ντέιβ Ντίσις, από την πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Ελλάδα ως τουρίστας...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)