Εμφύλιος στη δεξιά πολυκατοικία για τoν Μπαλτάκο...


 Τα «ήξεις αφήξεις» είναι συνηθισμένη πρακτική για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά κάθε φορά είναι ικανή να ξεπεράσει τον εαυτό της. Αναφερόμαστε στη χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου σχετικά με την εκλογή του Τάκη Μπαλτάκου στην ηγεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. 

Ερωτηθείς, κατά τη... διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε: «Η ΕΠΟ έχει αυτοδιοίκητο. Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις διαδικασίες, θα κριθεί από την αποτελεσματικότητά της η επιλογή αυτή. Επειδή όμως όλοι γνωριζόμαστε, η κυβέρνηση έχει επιφυλάξεις για το αν αυτή η επιλογή μπορεί να συνδράμει ουσιαστικά και συμβολικά στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου».
Πολλά μπορεί να πει κανείς σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου και να σκεφτεί ακόμη περισσότερα... Το σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν τρέφει κάποια εκτίμηση στο συγκεκριμένο πρόσωπο, έστω και αν στο παρελθόν υπήρξε γενικός γραμματέας κυβέρνησης του ίδιου κόμματος. 

Ακόμη πιο σίγουρο είναι ότι η τάση που στήριξε τον Μπαλτάκο βρίσκεται απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και στον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη και αυτό έχει εκφραστεί με πάμπολλους τρόπους.

Το πιο αστείο, βέβαια, αφορά στη φράση του κ. Οικονόμου ότι «η ΕΠΟ έχει αυτοδιοίκητο και η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις διαδικασίας». Τοποθέτηση που έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά από την εκλογή του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος πήρε το χρίσμα απευθείας από τον Κ. Μητσοτάκη. 

Και, βέβαια, αυτή η τοποθέτηση έρχεται τη στιγμή που ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει κάνει… κουρελόχαρτο το αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των FIFA-UEFA. Πάντως, την τοποθέτηση του κ. Οικονόμου υποδέχτηκαν με… χειροκροτήματα τα ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη, αν αυτό σημαίνει κάτι...

Αλέκα Ζουμή 

ΑΥΓΗ