Υπόθεση Novartis: Αγωγή 214 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη κατέθεσε το δημόσιο


 Αγωγή κατά της Novartis ποσού 214 εκατ. ευρώ κατέθεσε το ελληνικό δημόσιο για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί από τις πράξεις που η ίδια η εταιρεία έχει ομολογήσει στις ΗΠΑ και αφορούν στο χρηματισμό γιατρών.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την υπόθεση Novartis:...

«Σήμερα το ελληνικό δημόσιο κατέθεσε αγωγή κατά της Novartis ποσού 214 εκ. ευρώ για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί το ελληνικό δημόσιο από τις πράξεις που η ίδια η εταιρεία έχει ομολογήσει στις ΗΠΑ και αφορούν στο χρηματισμό γιατρών. Το ελληνικό δημόσιο επιφυλάσσεται με νεότερη αγωγή να διεκδικήσει την οποιαδήποτε ζημία έχει υποστεί και είμαστε ξεκάθαροι ότι θα εφαρμοστούν όλες οι κυρώσεις κατά της εταιρείας Novartis για τις παράνομες πρακτικές της».

Στο συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας πως εντός της ημέρας κατατίθεται αγωγή του ελληνικού δημοσίου κατά της εταιρίας Novartis, ενώ προανήγγειλε ότι θα υπάρξει δήλωση του υπουργείου Υγείας με διευκρινιστικές λεπτομέρειες.