Επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα μέσω… NATO και Κιλιτσντάρογλου!


 «Πάλι στην Ελλάδα αλωνίζουν οι τρομοκρατικές οργανώσεις»

Μιλώντας στη συγκέντρωση του AKP στην Άγκυρα, ο Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και τον κατηγόρησε ότι… υποστηρίζει την Ελλάδα, ενώ επιτέθηκε στη χώρα μας με αφορμή αναφορά του στο NATO, λέγοντας ότι «αλωνίζουν οι τρομοκρατικές οργανώσεις»!

Απαντώντας σε ερωτήματα που είχε θέσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά:

«Στην απάντησή του στο τέταρτο ερώτημά μου, στο πλευρό ποιου βρίσκεται η Τουρκία στον αγώνα της στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι στο πλευρό των Ελλήνων και όσων τους συκοφάντησαν, όχι με τη χώρα του».

Για το θέμα της Σουηδίας και της Φινλανδίας και με «φρέσκο» το παραλήρημα του τουρκικού ΥΠΕΞ το οποίο κατηγόρησε την Ελλάδα ότι υποθάλπει «τρομοκράτες», εννοώντας τους Κούρδους, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε τα εξής σύμφωνα με τα tourkikanea.gr:

« … Υπενθυμίσαμε σε όλους την σημασία της θέσης μας στο ΝΑΤΟ σχετικά με την πολιτική διεύρυνσης …  Στο θέμα της Σουηδίας και της Φινλανδίας μιλάω ανοιχτά και ξάστερα. Αυτά τα συζήτησα χτες και με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ. Αυτό να το ξέρει όλος ο κόσμος. Καταρχήν πρέπει να το γνωρίζουν οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ένας οργανισμός που διασφαλίζει την ασφάλεια της τρομοκρατίας.

Όταν αυτή την στιγμή στην Σουηδία και στην Φινλανδία οι τρομοκρατικές οργανώσεις αλωνίζουν, μεταφέροντας αφίσες του αρχιτρομοκρατη… Όταν αυτά τα κάνουν υπό την προστασία της σουηδικής και φινλανδικής αστυνομίας…Όταν τα κάνουν αυτά υπό την ασφάλεια της γερμανικής αστυνομίας…Όταν τα κάνουν αυτά υπό την ασφάλεια της γαλλικής αστυνομίας…Όταν τα κάνουν αυτά υπό την ασφάλεια της ολλανδικής αστυνομίας… Και ενώ ασκούνται αυτές οι αντιτουρκικές εκστρατείες..

Όταν εδώ στην γειτονική μας Ελλάδα, η Ελλάδα επιτρέπει στην Αμερική  την ίδρυση 5+4=9 βάσεων και όταν πάλι στην Ελλάδα αλωνίζουν οι τρομοκρατικές οργανώσεις, κανείς να μην περιμένει από εμάς ότι θα υποπέσουμε στο ίδιο λάθος».