Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Απολύσεις στο Mega...


 ...λόγω συμμετοχής σε συνδικαλιστικές διεργασίες...

Την διοίκηση του Mega καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης.

«Η εργοδοτική αυθαιρεσία συνεχίζει απτόητη και χωρίς ενδοιασμούς το καταστροφικό της έργο. Οι πρόσφατες αδικαιολόγητες απολύσεις των δύο συναδέλφων από το εργατικό δυναμικό του MEGA Channel, φανερώνει με καταλυτικό τρόπο ότι ο... αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη και οι νόρμες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, βρίσκουν πεδίο εφαρμογής αναίτια και με συνοπτικές διαδικασίες.

Το αμάρτημά των εργαζομένων; Η συμμετοχή στις συνδικαλιστικές διεργασίες.

Χωρίς βάσιμους λόγους απόλυσης αλλά με προφανή αιτία την συσπείρωση γύρω από το εργατικό σωματείο της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) που μαζικά και συλλογικά έχει κινήσει τις διαδικασίες για υπογραφή ΣΣΕ, κόντρα στις συνθήκες γαλέρας και των χαμηλότατων μισθών της επιχείρησης, το διευθυντήριο του MEGA αποφάσισε ετσιθελικά να πετάξει στον δρόμο τους δύο εργαζόμενους συναδέλφους.

Το MEGA, στην κορωνίδα των συστημικών ΜΜΕ, με εξέχοντα ρόλο στην υπηρεσία της κυβερνητικής προπαγάνδας και με την Διοίκηση ως απότοκο τέκνο και φυσική εξέλιξη του σκοτεινού παρελθόντος του, δεν διστάζει να αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία τον αλαζονικό και αντεργατικό χαρακτήρα του.

Με εμφανέστατα τα συμπτώματα αναφυλαξίας απέναντι στην αξία της εργασίας, στον κόπο και τον χρόνο που ξοδεύουν οι εργαζόμενοι αλλά κυρίως μπροστά στην συλλογική διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων μέσα από τον σωματειακό συνδικαλισμό και την κατοχύρωση ΣΣΕ, επιχειρεί να τρομοκρατήσει με απολύσεις όσους τολμούν να τους αντιπαρατίθενται. Στην ουσία φοβούνται την μαζική συμμετοχή, τρέμουν απέναντι στην συσπείρωση γιατί γνωρίζουν την δυναμική της.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει τους απολυμένους εργαζόμενους του MEGA, την ΕΤΙΤΑ και τον αγώνα της για ΣΣΕ, για τις συνδικαλιστικές δράσεις και ελευθερίες. Καταγγέλλει την Διοίκηση του MEGA και της διαμηνύει να μην λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Οι ανάλγητες πρακτικές δεν θα περάσουν. Η αυθαιρεσία, που με την βοήθεια των νεοφιλελεύθερων αντεργατικών νόμων επιχειρεί να γίνει καθεστώς, ούτε μας πτοεί, ούτε μας φοβίζει.

Στον αντίποδα, η ΠΟΣΠΕΡΤ ευθυγραμμιζόμενη με την Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδας (ΕΤΙΤΒΕ), χαιρετίζει την δικαίωση και επαναπρόσληψη των εικοσιπέντε (25) συναδέλφων του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, μετά τις αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που έκριναν παράνομες και καταχρηστικές τις απολύσεις τους», καταλήγει η ανακοίνωση...

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny