Μέτωπο Mega, ANT1, Star, Alpha εναντίον media shops...


Ένα νέο μέτωπο ανοίγει στην τηλεόραση. Μετά το τέλος της σεζόν και του απολογισμού των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο ιδιοκτήτης του mega Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να αλλάξει το παιχνίδι με τα media shops και τις διαφημιστικές εταιρείες, ζητώντας τη συνδρομή και των υπολοίπων ώστε να... κοπούν οι επιστροφές, που υπερβαίνουν το όριο του 9,9%.

Η ιδέα συζητήθηκε σε ανώτατο επίπεδο έχοντας ως στόχο τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας του τηλεοπτικού κλάδου και της ισχύος που έχουν τα media shops στην Ελλάδα...

 Στην πρόταση φαίνεται να ανταποκρίθηκαν αρχικά ο ΑΝΤ1 και στη συνέχεια το Star και ο Alpha, με το μέτρο να εφαρμόζεται από την 1η Ιουνίου, προκαλώντας, όπως είναι αναπόφευκτο, αντιδράσεις στον κύκλο των διαφημιστικών εταιρειών και των media shops.

Πρόκειται για την έναρξη μιας αναμέτρησης ανάμεσα στα δύο μέρη επί της διαχείρισης των εσόδων από τις διαφημίσεις. 

Και στο παρελθόν υπήρξε αντιπαράθεση, συγκεκριμένα στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όταν η ΕΙΤΗΣΕΕ είχε καταθέσει τις απόψεις της, μαζί με άλλους εκδότες, ενώ το 2015 η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου κατήργησε επί της ουσίας τα media shops, αλλά η διάταξη αυτή δεν εφαρμόστηκε ποτέ. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μείωσε τις επιστροφές στο 4,5% και η σημερινή τις επανέφερε στο 9,9%, όπως προέβλεπε ο ν. 2328/1995, του Ευάγγελου Βενιζέλου...

typologies.gr