"Mια Σία (Κοσιώνη) την ημέρα, τον πληθωρισμό τον κάνει πέρα!"...

0


 Στο ειδήσεις του ΣΚΑΙ είχε ρεπορτάζ για την οικονομία. Εκεί μας ενημέρωσε ότι τα επιτόκια δανεισμού της Ιταλίας αγγίζουν το 4% και μια νέα κρίση χρέους απειλεί την Ευρώπη. 

Έσπευσε όμως να μας καθησυχάσει ότι... η Ελλάδα δεν κινδυνεύει γιατί έχει 39 δισ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα και δανείστηκε άλλα 5 δισ. το προηγούμενο διάστημα. 

Παρέλειψε ωστόσο να πει ότι τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι χειρότερα από της Ιταλίας (4,1% έναντι 3,78%), τα υψηλότερα σε όλη την ΕΕ. Θα το ξέχασαν μάλλον, μην πάει ο νους σας στο πονηρό, συμβαίνουν αυτά ακόμα και στα πιο έγκυρα κανάλια.

Στη συνέχεια μας ταξίδεψε στις ΗΠΑ όπου ο πληθωρισμός ανέβηκε στο 8,7%, σπάζοντας ρεκόρ 40ετίας. Μα, θα πείτε, της Ελλάδας ο πληθωρισμός εκτοξεύτηκε στο 11,3% τον Μάιο, ο υψηλότερος από το 1992, από τότε που κυβερνούσε ένας άλλος Μητσοτάκης (ένας από το χωριό δεν τον ξέρετε). 

Και δίκιο θα έχετε, αλλά μην περιμένετε να το ακούσετε από τον ΣΚΑΙ, αν θέλετε να μάθετε για τον ελληνικό πληθωρισμό να βάλετε το CNN.

Κάπου εκεί τελείωσαν τα άσχημα νέα (των άλλων), το δελτίο επέστρεψε σε ευχάριστες εγχώριες ειδήσεις - τα επιδόματα που μοιράζει η κυβέρνηση για τα καύσιμα, το ρεύμα, την απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών. 

Εδώ η παρουσιάστρια δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της: το αφεντικό τρελάθηκε, 600 ζεστά εκατομμύρια θα μοιραστούν οι Έλληνες,. Σχεδόν άκουγες τον Άδωνι να τσιρίζει «τα λιγουρεύεστε»!

Γενικά αν βλέπεις μόνο ΣΚΑΙ θα βεβαιωθείς ότι ζεις πράγματι στην καλύτερη χώρα του κόσμου, με καταπληκτική ποιότητα ζωής και ακόμα πιο καταπληκτική κυβέρνηση. Για αυτό μην είστε μίζεροι, μια Σία (Κοσιώνη) την ημέρα, τον πληθωρισμό τον κάνει πέρα!

Dimitris Tsirkas


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)