H Ρωσία απελαύνει οκτώ Έλληνες διπλωμάτες

0


Η Μόσχα προχωράει σε αντίποινα μετά την αποστολή όπλων στην Ουκρανία και την απέλαση Ρώσων διπλωματών

Στα άκρα έχουν οδηγηθεί οι ελληνορωσικές σχέσεις, μετά από τις πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το Ρωσικό ΥΠΕΞ  προχωράει σε αντίποινα μετά την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα πριν από μερικούς μήνες, αλλά μετά από τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, κάνει γνωστό ότι ανακήρυξε «personae non gratae» 8 Έλληνες διπλωμάτες, επιρρίπτοντας ευθύνες για αυτή την εξέλιξη στην Αθήνα, που όπως λέει ακολουθεί αντιρωσική πολιτική.

Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ:

«Στις 27 Ιουνίου κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, στον οποίο εκφράστηκε έντονη διαμαρτυρία σε σχέση με την συγκρουσιακή πορεία των ελληνικών αρχών προς τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο καθεστώς του Κιέβου και της ανακήρυξης ομάδας Ρώσων διπλωματών στην Ελλάδα ως “personae non gratae”.

Στον πρέσβη παραδόθηκε σημείωμα με την κοινοποίηση ότι, ως απάντηση, οκτώ Έλληνες διπλωματικοί υπάλληλοι στη Ρωσία κηρύχθηκαν “personae non gratae” και πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός οκτώ ημερών. Ενημερώθηκε και για άλλα μέτρα που έλαβε η ρωσική πλευρά σχετικά με τη λειτουργία των ελληνικών αντιπροσωπειών στο εξωτερικό στη Ρωσία.

Τονίζεται ότι μιλάμε για τις άμεσες συνέπειες των μη φιλικών ενεργειών που ξεκίνησαν οι ελληνικές αρχές. Η πλήρης ευθύνη για το γεγονός αυτό βαρύνει αποκλειστικά την Αθήνα. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση συνέχισης της αντιρωσικής πολιτικής, επιφυλασσόμαστε να απαντήσουμε».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)