FIFA – UEFA: Κόκκινη κάρτα στον Αυγενάκη


Κόκκινη κάρτα από τις FIFA και UEFA στον Λευτέρη Αυγενάκη και κάπως έτσι εξηγείται γιατί ο υπουργός απέφευγε επί μήνες να απαντήσει θετικά στις εκκλήσεις των διεθνών συνομοσπονδιών για τετραμερή συνάντηση... Αυτή, τελικά, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι και διήρκεσε περισσότερες από πέντε ώρες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι UEFA και FIFA έδωσαν τελεσίγραφο στον υπουργό για τροποποιήσεις στο υφιστάμενο αθλητικό νομοσχέδιο και κατέστησαν σαφές πως σε διαφορετική περίπτωση το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βρεθεί και πάλι υπό την απειλή της τιμωρίας και του αποκλεισμού...

Συγκεκριμένα, οι FIFA-UEFA προανήγγειλαν πως θα στείλουν επιστολή προς το υπουργείο με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη νομοθεσία μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ξένοι αξιωματούχοι έθεσαν ζήτημα για το Μητρώο που «παραβιάζει το καθεστώς της UEFA», τη σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής αλλά και τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που, σύμφωνα με τις συνομοσπονδίες, δεν περιλαμβάνουν τον ορισμό των ποινών. Πλέον, ο υφυπουργός Αθλητισμού καλείται να προχωρήσει σε τροποποιήσεις μέσα σε ένα πολύ συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

Μπαλτάκος για νέος πρόεδρος στην ΕΠΟ

Ο Τάκης Μπαλτάκος θα είναι σε λίγες ώρες ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καθώς είναι ο μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σήμερα. Πρόκειται για μια επιλογή των Ενώσεων που είναι φίλα προσκείμενες στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Θα αντικαταστήσει τον Θοδωρή Ζαγοράκη που πήγε, είδε και… απήλθε, μόλις λίγους μήνες μετά την περίφημη δημόσια στήριξή του από την κυβέρνηση.

«Ο κ. Μπαλτάκος δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, δεν είναι επιλογή των ποδοσφαιρικών Ενώσεων αλλά κάποιων μεγάλων και θα έχει ως προτεραιότητα τη Super League1, την ώρα που τα προβλήματα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο συνεχώς αυξάνονται» δήλωσε, μιλώντας Στο Κόκκινο, ο αναπληρωτής ταμίας της ΕΠΣ Πειραιά Ανδρέας Στρατής. Ο ίδιος, ωστόσο, ο Μπαλτάκος υποστηρίζει πως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπως και η Εθνική Ομάδα, θα είναι οι προτεραιότητές του και μένει να φανεί αν θα μείνει πιστός στα… προεκλογικά του λόγια. 

avgi.gr