Fake βιασμός! Σοκ για 17χρονο που σύρθηκε στον εισαγγελέα μετά από ψεύτικη καταγγελία

 
Η κοπέλα τον προκαλούσε μέσω μηνυμάτων για να της δείξει ότι είναι αρσενικό

Με τη «ρετσινιά» του βιαστή λίγο έλειψε να μείνει ένα 17χρονο αγόρι, το οποίο σύρθηκε μέχρι το γραφείο του εισαγγελέα Ανηλίκων, για να αποδειχτεί στη συνέχεια πως όσα κατέθεσε στην Αστυνομία μία συνομήλική του περί δήθεν σεξουαλικής κακοποίησής της ήταν… αποκυήματα της φαντασίας της!

Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Η ιστορία, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα ένα περιστατικό revenge porn, αλλά από εντελώς διαφορετική οπτική, εκτυλίχθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο σε περιοχή της Αθήνας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», ο 17χρονος, ο οποίος είναι παιδί βαθιά θρησκευόμενης οικογένειας, γνώρισε μέσα από διαδικτυακό chat room μια συνομήλική του και άρχισαν να ανταλλάσσουν μηνύματα. Οπως ισχυρίζεται ο ανήλικος, σύντομα η 17χρονη άρχισε να του ασκεί πίεση για να συναντηθούν και να συνευρεθούν σεξουαλικά. Εφτασε, μάλιστα, στο σημείο να τον εκβιάσει στέλνοντάς του γραπτά μηνύματα, στα οποία αμφισβητούσε τον…

ανδρισμό του και τον απειλούσε ότι θα τον έκανε ρεζίλι εάν δεν ενέδιδε στις προτάσεις της!

«Θέλω να δω αν είσαι άνδρας και τι μπορείς να κάνεις!» έγραφε η 17χρονη σε ένα από τα μηνύματα που φέρεται ότι έστειλε στο συνομήλικό της αγόρι, ενώ εκείνο της απάντησε: «Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι τώρα». Παρ’ όλα αυτά, η ανήλικη συνέχισε να πιέζει τον 17χρονο να συναντηθούν. Για να του δείξει, μάλιστα, πόσο αποφασισμένη ήταν, φέρεται ότι του είπε πως έχει στην κατοχή της ένα βίντεο που απεικόνιζε έναν καθηγητή της να την «πειράζει» στις τουαλέτες του σχολείου!

Μέρα μεσημέρι

Πιστεύοντας ότι δεν είχε άλλη επιλογή, ο 17χρονος αποφάσισε τελικά να δεχτεί την πρόταση της κοπέλας και συναντήθηκαν μέρα μεσημέρι σε μία οικοδομή, όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνη του έκανε στοματικό έρωτα! Την επόμενη ημέρα, όμως, τον περίμενε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη, αφού συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος του άσκησε δίωξη για βιασμό! Στη συνέχεια τον παρέπεμψε στον ανακριτή, που τον άφησε ελεύθερο και διέταξε την παρακολούθησή του από κοινωνικό λειτουργό!

Οπως πληροφορήθηκαν κατόπιν οι γονείς του αγοριού, μετά τη συνάντησή της με τον γιο τους, η ανήλικη πήγε στη μητέρα της και της διηγήθηκε με δάκρυα στα μάτια ότι ο φίλος της, τον οποίο είχε γνωρίσει στο διαδίκτυο, ασέλγησε σε βάρος της. Στους αστυνομικούς στους οποίους έδωσε κατάθεση ισχυρίστηκε ότι ο 17χρονος την εξανάγκασε να του κάνει στοματικό έρωτα τραβώντας την από τα μαλλιά και σπρώχνοντας το κεφάλι της προς τα κάτω!

Υστερα από αυτό, οι γονείς του 17χρονου επικοινώνησαν σε κατάσταση σοκ με τον δικηγόρο τους, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανακαλύψει τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει τα δύο παιδιά. Επιπλέον, από την έρευνα που έκανε βρήκε ότι η ανήλικη βίωσε τον δύσκολο χωρισμό των γονιών της και, για άγνωστο λόγο, είχε αποπειραθεί δύο φορές στο παρελθόν να βάλει τέλος στη ζωή της. Ετσι, αποφάσισε να στείλει στη μητέρα του κοριτσιού μια εξώδικη διαμαρτυρία-πρόσκληση, με την οποία την ενημέρωνε για όσα ανακάλυψε και την καλούσε να προβεί σε διευκρινίσεις. Το αποτέλεσμα ήταν η ανήλικη να εμφανιστεί στον ανακριτή, στον οποίο έδωσε συμπληρωματική κατάθεση, με την οποία ουσιαστικά ανακαλούσε όσα είχε ισχυριστεί περί δήθεν βιασμού της και ανέφερε ότι όλα έγιναν με τη θέλησή της!

«Οσο πρέπει να προστατεύεται το θύμα ενός βιασμού τόσο πρέπει να προστατεύεται και ο εμφαινόμενος ως δράστης, ώσπου να αποδειχτεί η ενοχή του. Πολλώ δε μάλλον, όταν έχουμε να κάνουμε με ανήλικα παιδιά. Η Δικαιοσύνη έδειξε την ευαισθησία της, αναζητώντας την αλήθεια, προστατεύοντας ένα αθώο παιδί από μια άδικη κατηγορία, που μόνο στο άκουσμά της θα το στιγμάτιζε ισόβια» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου Αριστείδης Καραμπασιάδης.