Τα crypto ανεβάζουν τα έσοδα του NBA στο ρεκόρ των 1,6 δισ. δολαρίων

 
Οι εμπορικές συμφωνίας με εταιρείες κρυπτονομισμάτων ώθησαν τα έσοδα για τη λίγκα του NBA στην Αμερική στο ποσό ρεκόρ των 1,6 δισ. δολαρίων κατά την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ανάλυσης IEG.

Όπως μετέδωσε το CNBC, τα έσοδα για την τρέχουσα σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ των ΗΠΑ είναι αυξημένα από τα 1,4 δισ. δολάρια της λίγκας του 2020-2021 και από τα 1,2 δισ. δολάρια της σεζόν 2018-2019.

Σημειώνεται πως οι συμφωνίες με επιχειρήσεις crypto είναι πλέον οι δεύτερες πιο κερδοφόρες για το NBA, πίσω μόνο από αυτές με τις μεγάλες τεχνολογικές επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται πως προ μηνών οι Λος Άντζελες Λέικερς υπέγραψαν συμφωνία αξίας 700 εκατ. δολαρίων με το crypto.com για τη μετονομασία του γηπέδου τους για τα επόμενα 20 χρόνια.

Άλλοι κλάδοι επιχειρήσεων με συμφωνίες άνω των 100 εκατ. δολαρίων με το NBA είναι οι τράπεζες, οι τηλεπικοινωνίες και το λιανεμπόριο, σύμφωνα με την έκθεση της IEG.

Σημειώνεται πως η έκθεση της IEG δημοσιεύτηκε καθώς την Πέμπτη ξεκινά η σειρά των τελικών του NBA, μεταξύ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και των Μπόστον Σέλτικς.

Στην κορυφή το NFL

Μεταξύ των μεγάλων επαγγελματικών αθλημάτων στις ΗΠΑ, το NBA κατατάσσεται 3ο στη λίστα με τα περισσότερα έσοδα από εμπορικές συμφωνίες.

Το NFL, του αμερικανικού φούτμπολ, βρίσκεται στην κορυφή με σχεδόν 2 δισ. δολαρίων για τη σεζόν του 2021, το MLB, του μπέιζμπολ, κατέγραψε έσοδα 1,7 δισ. δολαρίων ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται το NHL, του χόκεϊ, με έσοδα 676 εκατ. δολαρίων για τη σεζόν 2020-2021.