Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Ο Στόλτενμπεργκ κηρύσσει τον πόλεμο στην Ρωσία!


 Το ΝΑΤΟ να αυξήσει τον αριθμό των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης σε υψηλή ετοιμότητα από 40.000 σε 300.000, όπως ανακοίνωσε ο Στόλτενμπεργκ πριν από λίγο.

Στη σύνοδο κορυφής της Μαδρίτης, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα εγκρίνουν μια νέα στρατηγική αντίληψη για την εποπμενη δεκαετία, όπου η Ρωσία θα χαρακτηρίζεται ως «απειλή για τη συλλογική ασφάλεια». Πρακτικά, ο Στόλτενμπεργκ μόλις κήρυξε τον πόλεμο στην Ρωσία, λέγοντας χαρακτηριστικά

«Ένας ευρύς διάλογος μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας δεν είναι πλέον δυνατός».

Επιπλέον, η συμμαχία υπόσχεται να αυξήσει την υποστήριξη προς τη Γεωργία και να πραγματοποιήσει περισσότερες ασκήσεις εκεί.

Οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής της Μαδρίτης θα συμφωνήσουν για την παροχή πρόσθετης βοήθειας στον ουκρανικό στρατό, όπως διαβεβαίωσε

Εξήγησε μάλιστα ότι αυτή η πρόσθετη βοήθεια θα περιλαμβάνει ιδίως την προμήθεια εξοπλισμού για ασφαλείς επικοινωνίες, συστήματα για την καταπολέμηση των drones, και καυσίμων.

Αναμένουμε πλέον να δούμε εάν οι ισχυρισμοί Στόλτενμπεργκ επιβεβαιωθούν από τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.


Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.