«Να είστε προσεκτικοί, το πάρτι θα τελειώσει»...

 
Με μία νέα προειδοποίηση προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη έκλεισε την χθεσινή ιδιαίτερα επικριτική ομιλία του στη Βουλή με αιχμή τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και της οικονομίας ο Αλέξης Τσίπρας δίνοντας τον τόνο μίας σκληρής αντιπαράθεσης στην πορεία προς τις εκλογές (όποτε κι αν αυτές γίνουν).

Απευθυνόμενος στην πλειοψηφία κάλεσε τους... υπουργούς και τους βουλευτές της ΝΔ «να είστε και λίγο πιο προσεκτικοί, διότι τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί». Η προειδοποίηση αυτή δεν είναι άσχετη με τις πρόσφατες αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πως μετά τις εκλογές «το πάρτι θα τελειώσει».

Η πεποίθηση του Αλέξη Τσίπρα πως οι κάλπες θα επιφέρουν στην πολιτική αλλαγή εξασφαλίζοντας τον σχηματισμό μίας προοδευτικής κυβέρνησης τον οδηγεί στη δέσμευση πως θα σταματήσει κάθε μορφής λεηλασία του δημόσιου πλούτου υπέρ «δέκα επιχειρηματικών ομίλων και τριών μεγάλων funds» εις βάρος της κοινωνίας. Συγχρόνως όμως η αναφορά του πως τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί υποδηλώνει πως υποθέσεις που αφορούν την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος θα διερευνηθούν και θα αναζητηθούν συγχρόνως και ευθύνες για την «λεηλασία».

Το ανέβασμα των τόνων αποτυπώνεται και στις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας. Στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής αποκάλεσε με αφορμή την τροπολογία της κυβέρνησης για την ρήτρα αναπροσαρμογής τους κυβερνώντες «πολιτικούς απατεώνες» σχολιάζοντας πως η εικονική-όπως είπε- αφαίρεσή της από τους λογαριασμούς ρεύματος του καλοκαιριού θα καταλήξει σε ενσωμάτωσή της στους κυμαινόμενους λογαριασμούς του Φθινοπώρου. 

Και όλα αυτά κατά την άποψή του διότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιθυμεί παίζοντας με τις αντοχές και την υπομονή των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων να στήσει ένα προεκλογικό αφήγημα με μοναδικό στόχο την πολιτική διάσωσή της «μπας και σωθείτε». Μάλιστα μίλησε για λεηλασία της μεσαίας τάξης και των αδύναμων ώστε να έχει κάποια «κάβα» ο πρωθυπουργός και «να κάνει τον καλό λίγο πριν από τις εκλογές με κάποια επιδόματα που δεν κάνουν ούτε για ζήτω».

Η ένταση της κριτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτυπώθηκε και από την διαπίστωσή του ότι «είστε περισσότερο αμοραλιστές και λιγότερο φιλελεύθεροι» και την αναφορά του πως «είστε ένα κράμα συντηρητισμού και τυχοδιωκτισμού που έχει κάνει το κράτος λάφυρο και υπηρετεί απαρέγκλιτα τις επιθυμίες μίας μικρής παρασιτικής ελίτ σχεδόν της ίδιας», όπως ανέφερε, που έχει τις μεγάλες ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας το 2009.

Γίνεται σαφές πως όσο θα πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών τόσο θα οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να σκληραίνει το ύφος της κριτικής του προς την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με αιχμή τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος αλλά και τα επικίνδυνα μονοπάτια που ακολουθεί ο πρωθυπουργός σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική. «Να ξεκαθαρίσει ότι δεν είμαστε δεδομένοι αλλά αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε τα δίκια μας» είπε αναφερόμενος στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ αλλά και τον αναβαθμισμένο ρόλο της Τουρκίας...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr