Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Δεν μπορούσε να αρνηθεί τις επιδοτήσεις...


 ...αλλά… μπορούσε να τις δώσει...

Έναν… ευρηματικό τρόπο επιστράτευσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προκειμένου να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός πήγε όντως 8.500 ευρώ σε αγροτικές επιδοτήσεις για αγροτεμάχια που έχει στην κατοχή του. 

«Είναι η λογική της κοινής αγροτικής πολιτικής, ο... πρωθυπουργός ενεργοποιεί για πολλά χρόνια τα τελευταία δέκα χρόνια ιστορικά δικαιώματα (είναι όρος αυτός της κοινής αγροτικής πολιτικής) προϋπόθεση για την καταβολή αγροτικών ενισχύσεων από αγροτεμάχια που ανήκαν στην οικογένειά του και πέρασαν στην ιδιοκτησία του», είπε ο κ. Οικονόμου, εξηγώντας ότι «δεν υπάρχει διαδικασία κάποιος να αιτηθεί εξαίρεση για ένα διάστημα από αυτά τα δικαιώματα»...

 «Κάθε χρόνο καταθέτεις στο ΟΣΔΕ αυτή τη δήλωση, βάσει αυτής ενεργοποιείς τα δικαιώματα και παίρνεις τις αγροτικές ενισχύσεις. Δεν υπάρχει τρόπος κάποιος να πει, τις διακόπτω για ένα χρονικό διάστημα και να επανέλθουν αργότερα. Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργεί η κοινή αγροτική πολιτική στη χώρα μας το κατανοούν πλήρως αυτό», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Πάντως, επειδή οι ενστάσεις για το κατά πόσον το νόμιμο είναι και… ηθικό υπάρχουν, ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να ασκήσει μεν αυτά τα «ιστορικά δικαιώματά» του, αλλά να δηλώσει ότι προσφέρει τα χρήματα για καλό σκοπό, ώστε να μην κατηγορηθεί ότι λαμβάνει χρήματα για καλλιέργειες, χωρίς να είναι αγρότης…

matrix24.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.