«Ξηλώθηκε» ράμπα ΑμεΑ από παραλία για να βάλουν ξαπλώστρες

 
Τι συνέβη σε παραλία του Αιγίου

Ο Ιγνάτιος Φωτίου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας TOBEA* που έχει αναπτύξει το SEATRAC, μια ειδική ράμπα με σύστημα που παρέχει την δυνατότητα στους κινητικά ανάπηρους συνανθρώπους μας να αποκτήσουν πρόσβαση στη θάλασσα, κατήγγειλε πως στην παραλία Άκολη στο Αίγιο, το σύστημα αυτό απεγκαταστάθηκε και στη θέση του μπαίνουν ξαπλώστρες!

Το σύστημα SEATRAC ολοκληρωμένο σε άλλη παραλία

Στην ανάρτησή του στο facebook έβαλε και σχετικό βίντεο, στο οποίο έχει καταγραφεί το ξήλωμα του SEATRAC από ανθρώπους της εταιρείας του (η τοποθέτηση του οποίου είχε σχεδόν ολοκληρωθεί), μετά από εντολή που τους δόθηκε και αναφέρει πως ο λόγος αυτής της κίνησης, ήταν μια επώνυμη καταγγελία από ιδιώτη στο Λιμενικό!

«Δε θα το πίστευα πότε, μετά από 10 χρόνια, μετά από 180.000 χρήσεις, μετά από τόσο αγώνα ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να απομονώσουν άτομα με κινητικές δυσκολίες. Φοβούνται μην χαλάσει η βολή τους. Σήμερα στην παραλία Άκολη στο Αίγιο έγινε επώνυμη καταγγελία για να σταματήσει η εγκατάσταση του SEATRAC. Προφανώς δεν είναι όλοι επιθυμητοί στην παραλία εμπρός από το σπίτι του «γείτονα» και τα ΑμεΑ εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση του «γείτονα» στη θάλασσα. 10 χρόνια το SEATRAC σε αυτή την παραλία έχει αλλάξει τη ζωή ανθρώπων, νόμιζα ότι η κοινωνία μας έχει κάνει ένα βήμα μπροστά, τελικά είναι ακόμα πιο δύσκολο από όσο περίμενα, αλλά θα τα καταφέρουμε. Λίγες ξαπλώστρες μπορεί να βγουν από τις παραλίες, η πρόσβαση για όλους δε θα ξανά βγει από τις παραλίες!»

newsbreak.gr