Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Οι προκλήσεις της Παιδείας: Μορφωμένοι εκπαιδευτικοί αλλά χωρίς δεξιότητες, χαμηλές επιδόσεις μαθητών

 
Τις κύριες προκλήσεις όσον αφορά το σύστημα εκπαίδευσης και κατάρτισης της Ελλάδας υπό το πρίσμα των στόχων σε επίπεδο ΕΕ του στρατηγικού πλαισίου του ευρωπαϊκού χώρου εκπαίδευσης και άλλων συναφών δεικτών, περιγράφει η Κομισιόν σε ειδικό παράρτημα του πακέτου εκθέσεων του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Εξηγεί πως το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας είναι...

σε μεγάλο βαθμό συγκεντρωτικό. Υστερεί σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ και δεν επιτυγχάνει τους στόχους της ΕΕ όσον αφορά τη συμμετοχή στην προσχολική εκπαίδευση (ιδίως για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών), τις βασικές δεξιότητες και τις δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση (ιδίως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση).

www.insider.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.