Ουκρανία: Η Ρωσία «σφυροκοπά» από τη Μαύρη Θάλασσα και από στρατηγικά βομβαρδιστικά

0


 Πυραυλικά πλήγματα από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και από βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας, έχοντας στόχους αστικές και στρατιωτικές υποδομές, συνεχίζει να καταφέρει η Ρωσία δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Αλεξάντρ Μοτουζιάνικ, όπως μετάδωσε το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

«Ιδιαίτερα από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας ένα μικρό πυραυλοφόρο πολεμικό εκτόξευσε τουλάχιστον έξι θαλάσσιους πυραύλους πλεύσης τύπου Kalibr και ρωσικά βομβαρδιστικά...

Tu-22M3 μακράς εμβέλειας εκτόξευσαν τουλάχιστον 10 πυραύλους X-22 , θέτοντας στο στόχαστρο περιοχές του Κιέβου, του Λβίβ και του Μικολάιφ» τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ο Μοτουζιάνικ επεσήμανε ότι στις επιχειρησιακές ζώνες της Μαύρης Θάλασσας και της Αζοφικής Θάλασσας τα πολεμικά πλοία συνεχίζουν να επιχειρούν επιδιώκοντας να απομονώσουν την περιοχή που διεξάγονται μάχες, αλλά και επιχειρήσεις αναγνώρισης και υποστήριξης πυρός στην παράκτια κατεύθυνση.

Ο εχθρός συνεχίζει τον αποκλεισμό της ναυσιπλοΐας των εμπορικών πλοίων στο βόρειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας ανέφερε ο εκπρόσωπος. Σε επιφυλακή βρίσκονται δύο πυραυλοφόρα πλοία που φέρουν θαλάσσιους πυραύλους τύπου Kalibr, με συνολική δυνατότητα εκτόξευσης έως 18 πυραύλων, δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)