Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των «πράσινων» επενδύσεων


 Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ που προορίζεται να «ξεκλειδώσει» σημαντικές επενδύσεις για την απανθρακοποίηση του ενεργειακού μίγματος, αλλά και την ενίσχυση της ασφάλειας τροφοδοσίας με ηλεκτρική ενέργεια.

Με δεδομένο ότι «κλειδί» και για τους δύο παραπάνω στόχους αποτελεί η ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ...

, το νομοσχέδιο θα επιταχύνει τις επενδύσεις στον κλάδο, απλοποιώντας δραστικά τη διαδικασία αδειοδότησης καινούριων έργων. Παράλληλα, με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό, θα δημιουργηθεί το πλαίσιο για την ανάπτυξη μονάδων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες είναι απαραίτητες ώστε η «πράσινη» ηλεκτροπαραγωγή να καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας κατανάλωσης.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.