Σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο...


 Για ένα διπλό “χάος” που θα παραλάβει μία αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε  από τη Λέσβο ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζοντας εκ νέου τη βεβαιότητά του πως το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές. Ως εκ τούτου ζήτησε να πέσει  το “καθεστώς’ Μητσοτάκη και να στηθούν όσο το δυνατόν συντομότερα κάλπες γιατί "δεν πάει άλλο".

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των... συνεδριακών διεργασιών και την ανάδειξη νέων συλλογικών οργάνων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ξεκίνησε έναν νέο κύκλο περιοδειών ανά τη χώρα εκτιμώντας όπως είπε άλλωστε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος πως ο κ. Μητσοτάκης θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το Φθινόπωρο.

Στο μεταξύ με την χθεσινή του συνέντευξη στο meeting point έδωσε της ουσίας το περίγραμμα μίας νέας κυβέρνησής του με “άρωμα” γυναίκας, ανανέωση, νέους και ανθρώπους που έχουν αναδειχθεί στην κοινωνία. Η Λέσβος δεν επελέγη τυχαία, καθώς κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές κατέγραψε ρεκόρ στην εγγραφή νέων μελών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την ανησυχία του για το χάος που θα παραλάβει η επόμενη κυβέρνηση στα δημόσια οικονομικά “αυτή η κυβέρνηση έχει πέσει σαν τις ακρίδες στον δημόσιο πλούτο” αλλά και για το χάος που θα βρει στα εθνικά θέματα με την τακτική της “μονοπρόσωπης ΕΠΕ”.  Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για αλλαγή του δόγματος της εξωτερικής πολιτικής, ενός δόγματος που ακολούθησαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και ο Κώστας Καραμανλής. Μάλιστα επικαλέστηκε την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μουσικής για να σχολιάσει με νόημα πως περιέγραψε την ενιαία εθνική πολιτική που δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που ασκεί ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός έχει επίγνωση ότι “τελειώνει ο χρόνος του” και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι “να αποκτήσει την εύνοια άλλων δυνάμεων για να συνεχίσει ενδεχομένως την καριέρα του”. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην αύξηση των χρεών της ΝΔ στα 380 εκατομμύρια ευρώ στα “δανεικά και αγύριστα” όπως είπε την ώρα που έχουν το θράσος να απευθύνονται στους πολίτες και να μιλούν για “τζαμπατζήδες” και μίλησε για μία ακόμη φορά για “καθεστώς” Μητσοτάκη.

Νέα διάσταση στο σκάνδαλο Novartis

Στο μεταξύ νέα διάσταση στο σκάνδαλο Novartis δίνει κατά την Κουμουνδούρου η χθεσινή καταγγελία της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη ότι απαλείφθηκε κατά τη μετάφραση επίσημου εγγράφου του FBI που υπάρχει στη δικογραφία της υπόθεσης το όνομα του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αξιώνει από τον ίδιο τον υπουργό των Εξωτερικών στην αρμοδιότητα του οποίου βρίσκεται η μεταφραστική υπηρεσία να δώσει και ο ίδιος απαντήσεις σε σχέση με την παραποίηση του εγγράφου. Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα τραβήξει το θέμα στα άκρα δεδομένου ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί ένα σκάνδαλο μέσα στο ίδιο το σκάνδαλο της Novartis και επιβεβαιώνει την επιχείρηση συγκάλυψης που είχε στηθεί με σκοπό να “βαφτιστεί” ένα υπαρκτό και ομολογημένο σκάνδαλο σε δήθεν σκευωρία. 

Τονίζουν ότι η κυβέρνηση πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και οφείλει να λογοδοτήσει άμεσα για την καταγγελλόμενη παραποίηση του αμερικανικού εγγράφου από τη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου  Εξωτερικών...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr