Όταν ο Οικονόμου ήθελε να καταργήσει το ιστορικό δικαίωμα του Μητσοτάκη στις επιδοτήσεις

 
Οργή προκάλεσαν οι φαιδρές δικαιολογίες του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, για την αγροτική επιδότηση που αιτήθηκε και έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ύψους 8.500 ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι το «ηθικό» της υπόθεσης, δεν συνάδει με την ρητορική του πρωθυπουργού για «ολιστικό» τρόπο ζωής, ο Οικονόμου προσπάθησε να μας πείσει ότι ο βαθύπλουτος πρωθυπουργός δεν μπορούσε να εξαιρεθεί από τα «ιστορικά του δικαιώματα» ως αγρότης!

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που ο Γιάννης Οικονόμου βρισκόταν στην θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και διατυμπάνιζε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα καταργήσει τα ιστορικά δικαιώματα για την ελληνική παραγωγή.

«Τα ιστορικά δικαιώματα είναι μία διαδικασία που όλοι θα συμφωνήσουμε πως έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της στην ελληνική παραγωγή. Έχουν ακουστεί κατά καιρούς διάφορα πράγματα ως προς την κριτική τους. Ήταν μία πραγματικότητα που χωρίς αμφιβολία δημιούργησε μία σειρά από στρεβλώσεις ακόμη και στην ίδια περιφέρεια (σσ. δικαιωμάτων) στην οποία καταβάλλονται και που η εμπειρία δείχνει ότι δεν διευκολύνει ούτε την είσοδο νέων αγροτών στο επάγγελμα ,ούτε νέας καλλιεργητικής εκμετάλλευσης στο σύστημα. Η άποψή μας ως πολιτικής ηγεσίας και της τωρινής και της προηγούμενης είναι πως πρόκειται για διαδικασία που έχει κλείσει τον κύκλο της. Η απόφαση για την κατάργηση των ιστορικών δικαιωμάτων είναι ειλημμένη» δήλωνε πριν λίγο καιρό ο Οικονόμου σε περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι, τονίζοντας ότι η κατάργηση των ιστορικών δικαιωμάτων ήταν πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης.

Τελικά, όπως αποδείχτηκε, τα συμφέροντα είναι πολλά…