Συγκλονιστικό βίντεο από τον καμένο Υμηττό μετά από τη φωτιά στη Βούλα

 
Tεράστια περιβαλλοντική ζημιά - Προκλητικές δηλώσεις από τον Οικονόμου και κάλυψη στον Στυλιανίδη

«Γροθιά στο στομάχι» αποτελούν οι εικόνες απόλυτης καταστροφής στον πολύπαθο Υμηττό, μετά από την φωτιά στη Βούλα που απέδειξε ότι ο κρατικός μηχανισμός για ακόμα μια φορά δεν ήταν έτοιμος να δράσει.

Το πέρασμα της πρώτης καλοκαιρινής φωτιάς στην Αττική έκαψε σχεδόν 6.000 στρέμματα, ενώ 20 σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες. Κάτοικοι των νοτίων προαστίων έφυγαν τρέχοντας από τα σπίτια τους και κινδύνευσαν από την πύρινη λαίλαπα που ξέφυγε μέσα σε λίγες ώρες.

Βίντεο από drone καταγράφει το μέγεθος της καταστροφής από ψηλά. Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ανω Γλυφάδα και λόγω των ανέμων έντασης μέχρι 8 μποφόρ επεκτάθηκε σε Ανω Βούλα, Βάρη, Κουβαρά και στις γύρω περιοχές. Μέσα σε 7 ώρες, η φωτιά ξέφυγε και έκαψε εκτάσεις δάσους στον Υμηττό.

Το κυβερνητικό αφήγημα περί δήθεν απόλυτης ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού για την αντιπυρική περίοδο κατέρρευσε, ενώ την ίδια στιγμή οι προκλητικές δηλώσεις του Χρήστου Στυλιανίδη ότι φέτος, για πρώτη φορά, βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα καθαρισμών, συντήρησης και διάνοιξης δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών, προκάλεσαν οργή.