ΠΘ Λουξεμβούργου: «Απαράδεκτη» η επιτυχία της Ουγγαρίας στην εξαίρεση του Πατριάρχη Κύριλλου από τις κυρώσεις

0


 «Μη αποδεκτή» χαρακτήρισε την επιτυχία της Ουγγαρίας στην εξαίρεση του στενού συμμάχου του Βλαντιμίρ Πούτιν Πατριάρχη Κύριλλου από τον τελευταίο γύρο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ.

Η ΕΕ έδωσε την Πέμπτη την τελική έγκρισή της σε ένα νέο πακέτο κυρώσεων ως τιμωρία για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του σταδιακού εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, μετά από πολλές διαμάχες με την κυβέρνηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν...

Η Ουγγαρία εξασφάλισε εξαιρέσεις για τις εισαγωγές μέσω αγωγών στους οποίους βασίζεται, ενώ η Βουδαπέστη επέμενε επίσης να μην μπει στη μαύρη λίστα ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, στενός σύμμαχος του Πούτιν, παρά τα σχέδια για κυρώσεις.

«Πρέπει να σας πω ότι είμαι πραγματικά στενοχωρημένος. Λυπάμαι που σας λέω ότι χθες βρήκαμε συμφωνία σχετικά με τις κυρώσεις επειδή είπαμε στον Βίκτορ Όρμπαν, "Εντάξει, αφαιρούμε τον Πατριάρχη Κύριλλο από τη λίστα". Αυτό δεν είναι αποδεκτό», είπε ο Μπετέλ καταχειροκροτούμενος σε ένα συνέδριο της πανευρωπαϊκής ομάδας ALDE, σύμφωνα με το Reuters.

«Ήταν στη λίστα και μετά μας απείλησαν να αρνηθούν τα πάντα λόγω της παρουσίας του Κυρίλλου», προσέθεσε.

insider.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)